Annons
Annons

Vegoburgare med halloumi

Om du vill variera din vegoburgare kan du byta ut aubergine mot grillad paprika eller zucchini.

Vegoburgare

4 personer
4 msk turkisk eller grekisk
yoghurt
1–2 krm citronsaft
4 körsbärstomater
1 aubergine
1 förp halloumiost, 250 g

Pesto:
1 kruka basilika
1/2 dl solrosfrön
2 msk olivolja
1 dl färskriven parmesan

Annons

Tillbehör:
2 fullkornsbrödbullar
olja och smör till stekning
salladsblad

Pesto:
Mixa basilika och solrosfrön i en liten mixer. Blanda i oljan. Blanda i den rivna osten för hand.
Blanda yoghurten med citronsaften. Dela tomaterna. Skär auberginen i ca 1 cm tjocka skivor. Skiva osten. Dela brödet. Fräs tomaterna i oljan ca 1 minut. Pensla aubergineskivorna med oljan och grilla dem ca 2 minuter på varje sida. Ta upp på ett fat. Salta och peppra.
Hetta upp smöret i en liten panna. Stek ostskivorna gyllenbruna på båda sidor, ca 1 minut. Rosta brödskivorna. Toppa med yoghurt, salladsblad, aubergine, halloumi, pesto och tomater. Fäst gärna med cocktailpinnar.

Av Lena Söderström Foto: Eva Hildén Smith

Fler vegetariska recept finns här!

Här hittar du goda recept på hamburgare:
Toscanska hamburgare
Hamburgare med vildsvin
Lamburgare med rödlöks- och äppelsalsa
Helggott med maffiga burgare

LÄS OCKSÅ



Annons

Annons

Annons



Annons


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Laddar startsidan…