Annons

Annons

Viltskavsgryta

Med viltskav har du snabbt en gryta på bordet.

renskavsgryta

Viltskavsgryta smaksatt med rödvinbärsgelé.

4–5 personer
500 g fryst viltskav
3 msk smör
3 msk viltfond
1 påse steklök, 250 g
2–3 morötter
2–3 msk rapsolja
1 kött- eller hönsbuljongtärning
1 tsk torkad timjan
3 dl vispgrädde
1 dl vatten
2 msk rödvinbärsgelé
1–2 msk soja
5–6 dl rensade kantareller
smör till stekning

Annons

Garnering:
rödvinbärsklasar

Servera med:
pressad potatis eller tagliatelle

Bryn viltskavet i smör på medelstark värme. Sära på köttskivorna med en gaffel allt eftersom skavet tinar. Ringla över fonden. Ta pannan av värmen.

Skala steklöken. Skala och skär morötter i små bitar. Hetta upp oljan i en gryta och bryn löken i ett par minuter. Tillsätt morötterna och bryn ca 3 minuter.

Smula över buljongtärningen och timjanen, bryn under omrörning ytterligare en minut. Tillsätt grädde, vatten och gelé. Koka upp under omrörning och sjud tills grönsakerna är mjuka, ca 15 minuter.

Blanda i skav och koka grytan ca 5 minuter. Smaka av med soja och ev lite mer gelé.

Fräs kantarellerna knapriga i smöret och fördela dem över köttet. Toppa med rödvinbärsklasar.

Av Lena Söderström Foto Stefan Wettainen

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…