Annons

Annons

Viltskavsgryta

Med viltskav har du snabbt en gryta på bordet.

renskavsgryta

Viltskavsgryta smaksatt med rödvinbärsgelé.

4–5 personer
500 g fryst viltskav
3 msk smör
3 msk viltfond
1 påse steklök, 250 g
2–3 morötter
2–3 msk rapsolja
1 kött- eller hönsbuljongtärning
1 tsk torkad timjan
3 dl vispgrädde
1 dl vatten
2 msk rödvinbärsgelé
1–2 msk soja
5–6 dl rensade kantareller
smör till stekning

Annons

Garnering:
rödvinbärsklasar

Servera med:
pressad potatis eller tagliatelle

Bryn viltskavet i smör på medelstark värme. Sära på köttskivorna med en gaffel allt eftersom skavet tinar. Ringla över fonden. Ta pannan av värmen.

Gilla Året Runt på Facebook

Skala steklöken. Skala och skär morötter i små bitar. Hetta upp oljan i en gryta och bryn löken i ett par minuter. Tillsätt morötterna och bryn ca 3 minuter.

Smula över buljongtärningen och timjanen, bryn under omrörning ytterligare en minut. Tillsätt grädde, vatten och gelé. Koka upp under omrörning och sjud tills grönsakerna är mjuka, ca 15 minuter.

Blanda i skav och koka grytan ca 5 minuter. Smaka av med soja och ev lite mer gelé.

Fräs kantarellerna knapriga i smöret och fördela dem över köttet. Toppa med rödvinbärsklasar.

Av Lena Söderström Foto Stefan Wettainen

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…