Annons

Annons

Saras glutenfria kolasnittar med apelsin

Vem kan motstå de här underbara kolasnittarna med läcker smak av apelsin? Inte vi i alla fall!

De här spröda snittarna, med lite seg kärna, är underbara. Muscovadosockret förstärker den ljuva kolasmaken och brytningen med apelsin gör kakan till kalasets favorit.

Saras kolasnittar med apelsin

20-25 kakor

200 gram rumstempererat smör
2 dl ljust muscovadosocker
2 msk ljus sirap eller muscovadosirap
2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
3 dl rismjöl
2 1/2 dl maizena
1 tsk bikarbonat
rivet apelsinskal från en apelsin (undvik det vita från skalet)

Annons

Sätt ugnen på 180° och lägg bakplåtspapper på en plåt.
Blanda snabbt samman alla ingredienser till en deg.
Forma två rullar – nästan lika långa som plåten – och vira in dem i plastfolie. Låt degen vila i kylen 30 minuter.
Lägg rullarna på plåten. Det ska vara avstånd mellan dem, då de flyter ut nästan tre gånger sin bredd. Platta till dem något.
Grädda i 18-20 minuter tills färgen är knäckigt gyllene. Skär i lagom stora bitar medan längderna fortfarande är varma.

Tips! Smält lite mörk choklad i en skål och låt fikagästerna doppa.

Recept: Sara Marteus

Här är den andra vinnaren från Glutenfritts recepttävling:

Glutenfria muffins

Recept: Mikaelas glutenfria mandel- och mazarinmuffins

Nu finns nya numret i butik – missa inte!

Magasinet Glutenfritt

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…