Annons

Annons

Vinstekt kyckling med grönsaker

bjudmat
4 portioner
God och vällagad sommarbjudmat. Grönsakerna kan självklart bytas ut mot egna favoriter.
900 g kycklingben
3/4 dl sweet chili sås
1 knippe snacksmorötter (eller späda morötter)
1 orange paprika
1 röd paprika
1 liten squash
1 knippe färsk gul eller röd lök
900 g färskpotatis
1/2 dl finhackad persilja
1/2 dl olivolja
3 dl vitt torrt vin
3 vitlöksklyftor

Annons

GARNERING:
kryddgrönt, t ex persilja, basilika, gräslök

SERVERAS MED:
mjukrört örtsmör
Sätt ugnen på 225 grader.

Putsa kycklingbenen och pensla dem med sweet chilisås.
Tvätta morötterna och dela dem om det behövs. Kärna ur paprikan och dela i stora bitar. Tvätta och skiva squashen. Ansa löken och klyfta den. Skrubba potatisen och halvera eller kvarta den om så behövs. Finhacka persiljan. Skala vitlöksklyftorna.
Blanda samtliga grönsaker och potatis med vitlöksklyftor och persilja, häll olja över och blanda om. Fördela blandningen på en bakplåtspappersklädd plåt med höga kanter.
Häll lite olja över kycklingbenen och placera på plåten. Häll över vinet. Sätt formen mitt i ugnen och stek 30-35 minuter eller tills kycklingen är helt klar. Ta ut och garnera med kryddgrönt.

Av Bitte E:son Forsberg Foto: Anders Norrsell

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…