Annons

Annons

Vit kladdkaka med ingefära

Riven ingefära i receptet ger en spännande smak åt den här vita chokladkladdkakan.

Vit chokladkaka med ingefära

8-10 bitar
200 g vit choklad
100 g smör
1 dl strösocker
250 kesella, 10 %
2 ½ dl vetemjöl
1 lime
1 msk riven färsk ingefära
1 tsk bakpulver

Garnering:
2 nektariner eller persikor
tunna skivor av lime

Annons

Sätt ugnen på 200 grader. Hacka chokladen fint, smält smör och rör i den hackade chokladen. Vispa ihop strösocker och kesella. Blanda samman vetemjöl, rivet limeskal och bakpulver. Vänd ner kesellaröran, pressa i saften från limen och den rivna ingefäran. Vänd ner chokladen. Häll smeten i smord ugnsform, ca 22 cm i diameter, eller kvadratisk, ca 20×20 cm och grädda ca 20 minuter.
Garnera med nektariner skurna i klyftor och tunna skivor av lime.

Av Janet Gustavsson Foto Erik Karlsson

Här hittar du fler recept på kladdkakor:
daimkladdkaka
Daimkladdkaka

Foto Erik karlsson kladdkaka
Kladdkaka med hallon

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…