Annons

Annons

Vit kladdkaka med passionsfruktskräm

Den syrliga krämen passar perfekt till den lite mäktiga vita kladdkakan.

Kladdkaka

Vit kladdkaka med passionsfruktskräm och blåbär

8 bitar
100 g smör
100 g vit choklad
2 ägg
2 dl socker
1 1/2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker

Passionsfruktskräm:
2 dl crème fraiche
3 passionsfrukter
1 msk pressad citron
2 msk florsocker
smör och ströbröd till formen

Annons

Garnering:
blåbär och passionsfrukt

Smält smör och choklad i en kastrull på låg värme under omrörning. Låt svalna något.
Rör ihop ägg och socker. Rör sedan ner vetemjöl, vaniljsocker och smörblandningen.
Smörj och bröa en form, ca 24 cm i diameter. Häll i smeten och grädda i nedre delen av ugnen 25–30 minuter, kakan ska vara lite kladdig i mitten.
Låt svalna. Låt gärna stå minst 1 timme innan den serveras.

Passionsfruktskräm:
Vispa crème fraichen fluffig och fast med elvisp. Gröp ur inkråmet från passionsfrukterna med en sked.
Rör ner detta samt citron och florsocker i crème fraichen.
Bred ut krämen över kakan och garnera med blåbär och passionsfrukter.

Recept: Ylva Porsklev Foto: Emma Eriksson

LÄS OCKSÅ
Glutenfri kladdkaka med bönor

Tobleronekladdkaka

Härliga kladdkakemuffins

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…