Annons

Annons

Vit kladdkaka med passionsfruktskräm

Den syrliga krämen passar perfekt till den lite mäktiga vita kladdkakan.

Annons
Kladdkaka

Vit kladdkaka med passionsfruktskräm och blåbär

8 bitar
100 g smör
100 g vit choklad
2 ägg
2 dl socker
1 1/2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker

Passionsfruktskräm:
2 dl crème fraiche
3 passionsfrukter
1 msk pressad citron
2 msk florsocker
smör och ströbröd till formen

Garnering:
blåbär och passionsfrukt

Smält smör och choklad i en kastrull på låg värme under omrörning. Låt svalna något.
Rör ihop ägg och socker. Rör sedan ner vetemjöl, vaniljsocker och smörblandningen.
Smörj och bröa en form, ca 24 cm i diameter. Häll i smeten och grädda i nedre delen av ugnen 25–30 minuter, kakan ska vara lite kladdig i mitten.
Låt svalna. Låt gärna stå minst 1 timme innan den serveras.

Passionsfruktskräm:
Vispa crème fraichen fluffig och fast med elvisp. Gröp ur inkråmet från passionsfrukterna med en sked.
Rör ner detta samt citron och florsocker i crème fraichen.
Bred ut krämen över kakan och garnera med blåbär och passionsfrukter.

Recept: Ylva Porsklev Foto: Emma Eriksson

LÄS OCKSÅ
Glutenfri kladdkaka med bönor

Tobleronekladdkaka

Härliga kladdkakemuffins

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons