Annons
Annons

Vit sparrissoppa med rökt renstek och hasselnötter

Recept på en härlig soppa med vit sparris och Västerbottensost. Soppan är glutenfri.

Vit sparrissoppa med renstek, hasselnötter och Västerbottensost Foto: Lindia Prieditis

Vit sparrissoppa med renstek, hasselnötter och Västerbottensost

4 personer
250 g vit sparris
1 lök
2 msk smör
2 dl torrt vitt vin
2 dl vispgrädde
1 1/2 dl hasselnötter
1 dl bladpersilja, strimlad
50 g rökt renstek
1 msk kallpressad rapsolja
salt och svartpeppar
1-2 dl riven Västerbottensost

Annons

Värm ugnen till 200 grader.
Skär bort det nedersta träiga på sparrisen. Skala stänglarna och skär i 2 cm bitar. Skala och hacka löken.
Hetta upp smöret i en stor kastrull. Fräs löken och sparrisen några minuter utan att det tar färg. Häll i vinet och koka häftigt tills hälften dunstat bort. Häll i 6 dl vatten och grädden. Sjud soppan tills sparrisen är helt mjuk.
Rosta hasselnötterna i ugnen. Hacka dem sedan grovt. Strimla persiljan. Skär rensteken i 1 cm remsor. Vänd ihop nötterna, persiljan och rensteken med rapsoljan i en skål.
Mixa soppan och smaka av med salt och peppar.
Riv osten och rör ner i soppan.
Servera med rensteksröran.

Foto Lindia Prieditis

LÄS OCKSÅ



Annons

Annons

Annons



Annons


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Laddar startsidan…