Annons

Annons

Vridna baguetter

Härliga baguetter som får jäsa i kylen över natten.

Annons
Kalljästa baguetter

Vridna baguetter

Vill du att baguetterna ska ha mjuk yta? Låt dem svalna under bakduk. Svalnar de utan bakduk får de hård skorpa.

4 stycken
25 g jäst
5 dl vatten
1 msk flingsalt
2 msk rapsolja
ca 8 dl vetemjöl
ca 3 dl dinkelsikt
2 msk vetekli

Smula ner jästen i en degbunke. Lös upp jästen i lite av det kalla vattnet. Tillsätt resterande vatten, salt, olja, vetemjöl, dinkel och vetekli. Tillsätt mjölet lite i taget.
Arbeta samman till en lös deg. Täck bunken med plastfilm och låt stå i kylen över natten eller minst 10–12 timmar.

Häll ut degen på ett lätt mjölat bakbord. Dela i 4 lika stora delar med en degskrapa. Forma degen till vridna baguetter. Placera i en bakplåtspappersklädd långpanna. Låt bröden jäsa övertäckta på varm och dragfri plats ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader.
Ställ in en plåt i den nu varma ugnen, häll 1/2 dl vatten på plåten och placera brödplåten i ugnens mitt. Grädda ca 15 minuter.

Recept Bitte E:son Forsberg Foto: Anders Norrsell

Recept på fler goda bröd:
Havrebröd

Glutenfritt ostbröd

Baka helgens goda bröd

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons