Annons

Annons

Yoghurtmarinerad kyckling med grönsaker

Lättgrillad kycklingfavorit som får härligt kryddig smak av yoghurtmarinad.

Yoghurtmarinerad kyckling med grönsaker Foto: Emma Eriksson

Yoghurtmarinerad kyckling med grönsaker Foto: Emma Eriksson

 4 personer
ca 900 g kycklingklubbor
salt och peppar
2 förkokta majskolvar, delade
2 paprikor, i kvartar
4 tomater, halverade
olja till grillning

Marinad:
3 dl yoghurt (3 %)
1 msk gurkmeja
1 vitlöksklyfta, pressad
1 tsk sambal oelek
1 tsk malen spiskummin
1 tsk malen koriander

Annons

Salta och peppra kycklingen. Lägg den i en stor skål och låt den ligga i 15 minuter.
Rör ihop ingredienserna till marinaden och häll över kycklingen.
Blanda runt så att allt täcks och låt stå i en timme. Det går även bra att marinera över
natten i kylen.
Lyft upp kycklingen och låt den rinna av lite. Grilla klubborna så de får fin färg. Flytta sedan
lite åt sidan och grilla vidare tills de är genomstekta. Det tar ca 25 minuter. Använd
gärna stektermometer, köttet är klart vid en innertemperatur på ca 82 grader.
Pensla grönsakerna med lite olivolja, salta och peppra.
Grilla några minuter på varje sida tills de får fin färg.

Mer grillat och goda tillbehör:
Tomatsalsa och majsröra

Grillad ryggbiff med grön salsa

Ingefärsmarinerade laxspett

Potatissallad med äpple och gröna oliver

Av Ylva Porsklev Foto Emma Eriksson

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…