Annons

Annons

10 nyheter du inte får missa på hälsokosthyllan!

Superfrukt från Afrika och vitaminer för vackrare hy! Det är bara några av de nya produkterna. Här är vårens nyheter på hälsokosthyllorna!

naturmedel

Våren är här i och vi kan påverkas både positivt och negativt av årtstidsbytet. Tröttheten dyker upp. Den glåmiga hyn syns plötsligt i solljuset och visst vore det roligt och håret glänste lite mer… I häloskostbutikerna finns nu en rad nya produkter för året som kan hjälpa dig att må bättre och bli friskare:

Annons

1. C-vitamin lyfter huden
Ge din hy ett välbehövligt lyft inför våren! C-vitamin är en välkänd välgörare för hyn. Rosenserien har förbättrat formulan på sitt C-vitaminserum med rosenrot, så att innehållet av vitamin C blir ännu mer effektivt.
Serumet är djupverkande och ger huden spänst och lyster. Produkten är både Svanenmärkt och ekologisk. Pröva att kombinera med någon av Rosenseriens fuktkrämer, så får du känslan av en riktig uppstramning.
Rosenseriens C-vitaminserum med rosenrot 20 ml kostar 465 kronor.

2. Fiberfixare
Krånglar magen på jobbet eller resan? När snabb hjälp behövs kan det vara praktiskt med ett paket Gastroline Frukt och Fiber i väskan. Finns styckförpackade både som tärningar och tabletter och innehåller fikon, rabarber, havre och tamarind. Ett lätt sätt att främja matsmältningen och din naturliga tarmflora.
En förpackning med 25 tabletter Gastroline Frukt och Fiber ,150 kr.

3 . Ät dig solbrun
Visst vore det härligt att vara först med solbränna i år? Friggs Solbrun innehåller ämnen som både ger en fin hudton och stärker hyn: naturligt betakaroten, vitamin C, vitamin E och koppar.
30 tabletter kostar cirka 70 kronor.

4.Afrikansk superfrukt stärker hälsan
På Afrikas savanner växer Baobabträdet, och från dess frukt kommer Helhetshälsas Superfruit Baobab-pulver.
Pulvret innehåller bland annat vitamin C, som stärker immunförsvaret, kalium som bidrar till ett normalt blodtryck och magnesium som gör dig mindre hängig.
Pulvret kan strös på yoghurt, användas i baket, röras ner i soppor eller skakas i juice. 100 gram Baobab-pulver kostar 139 kronor.

5. Lindra urinvägsinfektion utan antibiotika
Besvär med urinvägsinfektioner? Trött på antibiotikakurer? Nu lanseras Uvicur, ett nytt naturligt läkemedel baserat på bladextrakt från mjölon. Mjölon, som är en ljungväxt, är bakteriehämmande och vätskedrivande.
Produkten lindrar besvären och finns bland annat på Kronans apotek. Pris 179 kronor.

6.. Nyponfröolja reparerar hyn
Marja Entrich lanserar Björksav- och nyponkräm, en ny lätt näringsrik ansiktskräm. Björksav slätar ut och återfuktar huden. Nyponfröolja är något av det bästa hyn vet, den är rik på både omega 3 och omega 6 och kan reparera skadad hy.
Produkten är en dag- och nattkräm och passar bra under make-up. Pris 369:- för 50 gram.

7. Liv åt torrt hår
Ett schampo med svartvinbärsfröolja kan göra underverk för torra testar. Schampot har en reparerande effekt och är fri från parabener, SLS samt mineral- och silikonolja.
Doftar äpple och honung och är framtaget i samarbete md frisörer.
Finns på där du också kan se återförsäljare. 200 ml kostar 149 kronor.

8. Mjölksyra och superbär för magen
Många lider av magproblem som uppblåsthet, knip och magtröghet. Kanske kan mjölksyrad koncentrerad ostvassla hjälpa?
Klassikern Molkosan kommer nu med en ny generation: – Molkosan fruit, berikad med 26 procent superbär. Innehållet sägs läka magen, minska sötsuget, fungera utrensande och vara basbildande. Pris xx

9. Öka järnupptaget utan magproblem
Trött på grund av järnbrist? Probi Järn är en kombination av mjölksyrabakterier, järn, folsyra och vitamin C. Studier av denna mix visar att järnupptaget ökar samtidigt som magen skonas.
40 kapslar Probi Järn kostar cirka 229 kronor. Finns på apotek.

10. Nys mindre!
Torra slemhinnor i näsan drar till sig irriterande ämnen. Nässmörj från Eklöf’s innehåller johannesört, som motverkar torr och täppt näsa. Passar också om du lätt blöder näsblod.
10 ml kostar 85 kronor. Finns på eller beställ på 08-34 54 23

Av Kristina Eriksson Foto: Phantermedia

LÄS MER:
Sommarens hälsoapotek

Spetsat te ny hälsotrend

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…