Annons

Annons

10 snabba frågor med Jesper Börjesson

Vad får Jesper Börjesson att börja gråta, vad lockar honom till skratt och vilket är egentligen hans sämsta karaktärsdrag?

Jesper Börjesson

Vem är din drömgäst i ”Nyhetsmorgon lördag”?
– Jag skulle väldigt gärna vilja träffa Zlatan Ibrahimovic. Men inte för att prata så mycket fotboll, utan mer för att diskutera det faktum att han har påverkat så många barn och ungdomar .
– Zlatan har gett barnen i utsatta områden en röst. Dessutom har han, genom sin självbiografi, fått många att för första gången öppna en bok.
Vad ser du helst på TV?
– Jag är svag för TV-serier och dokumentärer. Den senaste tiden har jag framför allt tittat mycket på den amerikanska advokatserien ”Suits”. I övrigt är jag en nyhetskonsument av rang. Och så tycker jag det är kul att se ”Let’s dance”.
Vilket är ditt bästa karaktärsdrag?
– Att jag är bra på att lyssna, vilket är fördelaktigt när jag gör intervjuer.
Vilket är ditt sämsta karaktärsdrag?
– Att jag har otroligt kort tålamod när det gäller tekniska saker. Jag är helt enkelt rädd för teknik.
Vad skrattar du åt?
– Komediserien ”Seinfeld” är en tidlös klassiker som fortfarande får mig att skratta gott.
Vad gråter du över?
– Även om jag är emotionellt lagd har jag svårt för att gråta. Men för inte så länge sedan var det faktiskt nära att jag föll i gråt under en direktsändning av ”Nyhetsmorgon lördag”. Det var när jag gjorde en intervju med två cancerdrabbade barn som hade blivit kompisar under behandlingen på sjukhuset. Jag blev helt tagen av den oerhörda styrka och glädje som de visade, trots helvetet som de går igenom.
Vad gör dig arg?
– Maktmissbruk gör mig vansinnig. I mitt yrke ser jag många fall där den lilla människan kämpar mot stora myndigheter.
Vilket är ditt levnadsmotto?
– Njut av nuet!
Har du någon last?
– Ja, godis. Jag önskar att jag kunde klara av att sluta äta godis, men hittills har det inte lyckats.
Vad längtar du efter?
– Att åka tillbaka till USA. Förra sommaren besökte jag och min familj New York, Boston och den vackra ön Cape Cod. Det var en härlig semester som alla fyra familjemedlemmar uppskattade. Nästa sommar har vi tänkt åka till någon annan del av USA.

Annons
Gilla Året Runt på Facebook

VISSTE DU DET HÄR OM JESPER?
Jesper gillar att cykla och cyklar ofta till jobbet på TV4, även under de kallaste vintermånaderna. Ett år cyklade han och en kompis motionsloppet Siljan runt – en runda på 16 mil. De urusla väderförhållandena med snöblandat regn och motvind gjorde att det blev en extra tuff resa. Han kom i mål efter knappt sex och en halv timme.
– Att klara av den utmaningen fick mig att växa som person. Jag funderar faktiskt på att köra loppet en gång till, men då hoppas jag verkligen att vädret är bättre!

 HÄR HITTAR DU EN HEL INTERVJU MED JESPER BÖRJESSON

Av Linda Andersson Foto: Ulf Berglund


Kommentera

Vinn 10 000 kronor till valfri resa – TÄVLA HÄR

 Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…