Annons

Annons

13 topptips för slitet, torrt och trött hår

Känns håret livlöst efter sommarens sol, vind och salta bad? Här kommer tipsen hur du får tillbaka ett friskt hår på kortast möjliga tid.

Saltvatten och UV-strålar bleker och torkar ut håret, I solen bleks dessutom tonat eller färgat hår betydligt fortare än om det är naturligt blont eller grått. Även utväxten syns snabbare och det beror på solljuset som ger kroppen mer B-vitamin vilket gör att håret växer bättre.

Annons

slitet sommarhår

LÄS OCKSÅ: 59 tips för vackrare hår

Tvätta sällan
Tvätta inte håret varje dag eftersom du sköljer bort kroppens egna oljor som är viktiga för håret. Hårtvätt varannan dag eller ännu mer sällan är det bästa.

Balsam viktigt
Glöm inte att använda balsam varje gång du tvättar håret. Efter varje schamponering är hårstrået extra känsligt eftersom fjällskiktet är öppet. Balsamet sluter strået och ger det glansen tillbaka.

Skölj kallt
När du tvättar håret, avsluta med att skölja det i kallt vatten. Det hjälper till att sluta strået samt sätter i gång blodcirkulationen i hårbotten.

Skonsamma papiljotter
Mer volym? Strunta i värmeverktygen och plocka fram dina gamla papiljotter. Fungerar utmärkt nu som då och sliter inte alls på håret. Hittar du inte dina gamla kan du köpa nya, bland annat på kosmetikakedjan Kicks.

Borsta ofta
Borsta håret, länge och minst en gång om dagen. Det är nyttigt både för hår och hårbotten eftersom det sätter i gång blodcirkulationen. Borstningen gör det även mer glansigt eftersom hårbottens naturliga oljor fördelas över hela håret.

Massera mera
Massera hårbotten minst tre minuter dagligen för att öka blodcirkulationen och få håret att växa snabbare.

Besök frisören
En klippning är bästa boten mot kluvna toppar och en bra start på hösten. Vissa frisörer kan sätta in speciella fuktkurer om håret är väldigt torrt.

Fuktgivande schampo
Använd schampo och balsam som innehåller fuktgivande ämnen och gärna Keratin som är bra för återuppbyggande.

Glöm inte inpackning
Lägg i en inpackning minst en gång i veckan eftersom en inpackning/hårmask går djupare in i hårstrået än vad ett balsam gör. Se till att inpackningen är anpassad för din hårtyp.

Föna inte
Undvik stylingverktyg (fön, lock- och plattång) om du kan. Solskadat hår mår bra med att pausa värmeverktygen. Låt håret självtorka. Men kräver frisyren styling använd en värmeskyddande produkt.

Färga inte
Vänta gärna med färgning, använd istället en vårdande inpackning med färgpigment eller en skonsam toning som fräschar upp din gamla färg. Nackdelen med dessa produkter är att färgen inte håller lika länge och täcker inte gråa hårstrån, men det handlar ju bara om en kort period. Är utväxten plågsamt påtaglig färga/tona endast den.

Tillsätt olja eller serum
Är ditt hår väldigt torrt och frissigt? Välj en vårdande stylingprodukt t ex ett serum eller en frisyrolja som tillför glans i håret. Tänk bara på att ta oljan på topparna och inte i hårbotten om du inte vill få en fet look.

Färgkorrigera med silverschampo
Har ditt hår blivit ojämnt blekt och du har fått en gulaktig ton? Använd ett silvershampo som dämpar det gula.

LÄS OCKSÅ: 59 tips för vackrare hår

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…