Annons

Annons

15 sätt att förbättra din relation

Strumpor på golvet, mjölken är slut och ingen kram idag heller. Ibland ser man bara det dåliga i sin relation. Men det går att förbättra sin relation avsevärt. Vi har listat 15 saker som gör din relation så mycket bättre. Varför inte börja nu i helgen?

PantherMedia 13672994
1. Lita på varandra!

Lita på din partner, tro på vad han eller hon säger. Bli inte misstänksam och missunsam. Det tydligaste tecknet i en bra relation är att du känner total tillit till din partner – och att din partner kan känna detsamma för dig. Förtroende är basen i ett förhållande.


2. Var bästa vänner…

Din partner vet allt om dig – och älskar dig ändå. Anförtro er åt varandra precis som ni gör med er bästa vän och dela era hemligheter. Umgås med varandra, både själva eller ihop med andra. När du ska lista dina bästa vänner bör det vara självklart att nämna din partner.

PantherMedia B4764074
3… men ha ändå egna vänner.

Att ha egna vänner som man umgås med på tu man hand är viktigt. Kärnan i detta är att det ska vara helt okej för den av er som inte är med. Ingen är avundsjuk och ingen begär rapport varannan timme – det vore ett tecken på en ICKE sund relation. Gå tillbaka till punkt 1.

PantherMedia B49315197
4. Bli inte arg över småsaker.

När man blir sur över trivialiteter orsakade av sin partner bör man fråga sig om det är värt att lägga ner tid och energi på det. Om – hemska tanke – tiden kvar tillsammans var begränsad, är detta verkligen något att slösa tid på och kraft på? Case closed.

5. Välj varandra igen – varje dag.

Har man varit tillsammans länge är det lätt att allt blir slentrian och man tar varandra givet. Gör aldrig det. Tänk dagligen även på din parters bra sidor, på vilken tur du haft som träffat just honom eller henne. Stirra dig inte blind på de dåliga sidorna. Och älskar du din partner så säg det. Ofta.

6. Uppskatta varandra.

Även om du sett din partners klädval hundra gånger redan så säg att han eller hon är fin. Dels för att du gör din partner glad, men även för att du säkert tycker det.

PantherMedia A27604411
7. Gå hand i hand.

Rör vid varandra, ta alla tillfällen. Det finns inget mysigare än att gå hand i hand. Lite publik kärlek då och då skadar aldrig. Spread the love!

8. Välj bort de onödiga bråken.

Välj dina krig. Noga. Varför bråka om någon dum diskussion ni hade för tre veckor sedan när ni kan vara vänner och krypa upp ihop i soffan på fredagkvällen istället. Strunt i bråket. Acceptera att ni tycker olika. Börja kramas!

9. Att kunna vara tysta ihop är inget konstigt.

Om det blir tyst en stund så tänk inte genast att något är fel. Prata inte bort en inre oro. Det betyder bara att ni tänker på varsitt håll. Det innebär ingenting underförstått. Bekväm tystnad ihop är skön tystnad.


10. Välj att fungera med varandras familjer.

Man behöver inte älska alla, men man kan umgås med alla sorters människor för en stund. Faktisk. Respektera de syskon, föräldrar och mostrar som kommer med på köpet, trots att de glömmer att du är vegetarian och alltid går in med skorna. Du har  inte valt din egen släkt heller. Men det är ens familj och man ser till att det funkar.

PantherMedia 12394032
11. Ha roligt med varandra – och ha sex med varandra.

Har man inte sex längre bör man tänka till. Mjuka ord  och skratt kan öppna många hjärtan. Ge varandra massage istället för att slentrianmässigt gå rakt på sak. Närhet, ömhet och bus kan öppna många dörrar, även de som slutligen leder till sex.

12. Försök inte ändra på den andre – ändra på dig själv.

Du kan inte ändra någon – släpp det bara. Du kan bara ändra dig själv. Din partner kan bara ändra sig själv. Vill man verkligen ändra på sin partner så finns det ett svar: Du har valt fel person. När du valt en person får du med alla dess sidor. En familjeterapeut kan hjälpa till att bena i eventuella problem som ständigt återkommer. Oftast har kärnan med någon helt annan, i en helt annan tid, att göra.

PantherMedia B21578017
13. Släpp kontrollen! Det spelar ingen roll om han svarar på ditt sms eller inte.

Ni har valt varandra = känn lugnet. Om han inte svarar på ditt sms så oroa dig inte. Antingen är mobilbatteriet slut eller så han som har somnat. Eller så äter han pizza med sina kompisar och har telefonen i jackan (= ett sundhetstecken i sig för övrigt).

14. Var ärliga mot varandra.

Om jeansen inte sitter bra eller den där gamla jackan faktiskt borde slängas, så berätta det fint. Vill du inte gå på den där bion eller har tröttnat på din partners gapiga kompis för ett tag, så säg till om det. Låt det inte bli en grej. Att berätta hur man mår, säga vad man tycker och vara sig själv med den andra är vad förhållande går ut på.

PantherMedia 12801508
15. Gå och lägg er samtidigt.

Fastna inte framför ett dåligt tv-program, eller sociala medier bara för att. Då har en skärm blivit ens enda kvällssällskap medan den andre somnat ensam. Det är mysigt att lägga sig tillsammans – det öppnar upp för en stunds gos, mys, behövligt prat eller kanske lite sex.

Annons

Foto: Shutterstock

Läs också:

Relationsexperten: Så tacklar ni de vanliga relationsproblemen

8 saker lyckliga par säger till varandra

5 enkla knep för att behålla gnistan i er relation


Kommentera

 

 Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…