Annons

Annons

2016–års blomstertrender

De tre tydligaste trenderna 2016 kallar blomsterfrämjandet Dark Forest, Blomster Couture och Stadsodlarens Trädgård. Vilken stil gillar du bäst?

blomstertrender

Med inspiration av skogen
Dark Forest står för det mustiga och uttrycksfulla. Tänk skog, blod och sammet så hamnar du rätt – mörka, starka färger som mörkröda blommor, alunrot, murgröna, julstjärnor, cyklamen, begonia, dahlia och palettblad. Spännande och läckra kombinationer väntar den som vågar mixa sig fram med färg och form, låta uttrycksfulla bladverk lyfta fram lysande färger, gärna tillsammans med brons och svarta inredningsdetaljer. Speciellt bladverk i mörkt röda nyanser som bladbegonians och alunrotens utgör effektfulla kontraster till blommor i röda, rosa och orange nyanser.

Annons
Gilla Året Runt på Facebook

blomstertrender

blomstertrender

Med inspiration av sömnad som hantverk
Namnet Blomster Couture leder tankarna till Haute couture som är den högsta formen av sömnadskonst. 2016 kan vi vänta oss pudriga pasteller och klassiska svenskodlade krukväxter. Milda färger kombineras med marmor, guld, glas och mässing och ger en känsla av både romantik och lyx. Bland växttipsen finns till exempel pärlhyacint, azalea, fuchsia, kornettblomma, rosenskära, calandiva och jätteverbena. Blomster Couture är ett av de många fenomen som uppstått nu när alla odlar. Då ökar möjligheterna till smalare nischer.

blomstertrender

blomstertrender

Med inspiration av ekotrenden
Trenden Stadsodlarens trädgård är desto bredare och den är en fortsättning på något vi sett växa fram under många år. Stadsodlandet är här för att stanna! Nu kommer de klassiska prydnadsväxterna att synas allt mer på fönsterbrädan och på balkongen. Det lyser av pelargoner och växter som ger något ätbart, grönsaker och kryddor, i härliga mixer. De ljusa färgerna kombineras gärna med material som zink, terrakotta och juteväv. Kunskapen om ursprung är viktig och allt fler vill veta vad och varför man odlar.
blomstertrender

Källa Blomsterfrämjandet Foto Anna Skoog

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…