Annons

Annons

Drick gott till mors dag!

Öl eller vin? Du väljer!

Öl eller vin? Du väljer!

Öl

Samul Adams Boston Ale (1649) 20 kr/33 cl.
Gott och läskande från USA, passar dessutom utmärkt till både smörgåstårta, kycklingburgare och kycklingpaj. Fin maltsmak, lagom beska och ton av bröd och aprikos. 5%.

Annons

Heineken (1536) 13,90 kr/33 cl.
Pålitligt märke på ljus lager med måttlig beska. Passar både till mingel och till maten. Läskande med sin fräscha ton av citrus och en snutt honung. Gott till silltårtan. 5%.

Rosévin

Puycheric Syrah Rosé 2014 (2209) 75 kr.
Fräsch och god fransos även i denna tappning. Har en inbjudande bärig doft med god mineralton. Smaken är ren, fruktig med örtig ton. Suveränt till kycklingrätterna.

Côtes du Rhône Rosé Calvet 2013 (2219) 85 kr.
Ännu ett rosa vin, här från Rhônedalen. Aromatiskt och kul inbjudande i den örtiga doften. Den saftigt bäriga smaken passar både smörgåstårta och kyckling.
Vitt mousserande

Boschendal Brut Chardonnay Pinot Noir (7889) 99 kr.
Ja varför inte ett gott och matvänligt bubbel, som passar både kyckling och matiga tårtor? Det här från Sydafrika är torrt med ton av citrus, aningen aprikos och nougat.

Rött vin

Terre de Mistral 2014 (2167) 79 kr.
Här en gammal favorit i god tappning. Ett utmärkt och mycket prisvärt vinval till bufféer, grill och paj. Mjukt kryddigt och mustigt med ton av mörka bär, plommon och örter.

Av Nenne Wåhlander


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…