Annons

Annons

5 campingar du inte trodde fanns i Sverige

Längtar du också till sommaren med långa lata dagar på en vacker plats någonstans i Sverige. Här tipsar vi om härliga campingar som passar just dina behov!

För dig som söker lugn och ro:

 

Rättviks camping

RÄTTVIKS CAMPING – DALARNA
På Rättviks fyrstjärniga camping får du lugn och ro men har ändå gångavstånd från Rättviks centrum. Här finns platser med trädäck och egen brygga i Enån. Och vill man inte bada utomhus finns här ett fint inomhusbad med en 25-meter bassäng med relaxavdelning.
Mer info: rattvikscamping.se

Annons

malö camping

MALÖ CAMPING – BOHUSLÄN
”Maj på Malö, vackra Maj, dej vill alla böljor smeka, när du kommer i din eka och förtöjer den på svaj”, så går en av Evert Taubes mest kända visor.
Vid strandkanten i Malö strömmar ligger Malö camping. De tre öarna Malö, Flatön och Ängön är sammanlänkande med en linfärja som för dig över Malö strömmar på några minuter. Här kan du njuta av lugnet vid havet, bada, fiska, promenera och upptäcka bygder som är kända just tack vare Evert Taubes vackra visor. Och skulle det bli för lugnt ligger Göteborg bara en timmes bilresa därifrån.
Mer info: malo.se

IMG_9312_red_web_2
STENÅSA STUGOR & CAMPING – ÖLAND
Vad sägs om vida strandängar i kombination med en härlig sandstrand? Stenåsa är en liten lugn oas på sydöstra Öland. Under våren och hösten är Stenåsabadet en av öns mest besökta fågelplatser, med ett utsiktstorn på stranden för bästa spaningsläge. Många spännande utflyktsmål finns inom räckhåll.
Mer info: stenasa.com

Camping3

LAKE ÅSNEN RESORT GETNÖ GÅRD – SMÅLAND
Vackert belägen naturcamping vid sjön Åsnen. Getnö Gård är ett naturparadis för den som vill uppleva vildmarken, Här finns stora campingtomter där varje plats har sin egen grillplats och även stugor för självhushåll. Ströva, cykla, fiska eller hyr kanot. Kafé, gårdsbutik och möjlighet att beställa nybakat bröd varje morgon.
Mer info: getnogard.se

Kukkolaforsen
KUKKOLAFORSEN TURIST OCH KONFERENS – NORRBOTTEN
Letar du efter en exotisk upplevelse är det hit du ska åka. Kukkolaforsen ligger bokstavligen bara ett stenkast från finska gränsen. I bland är vattnet så grunt att man kan vada över Torne Älv till vårt grannland i öst. Bada, fiska, testa forsränning eller åk på en båttur i Haparanda skärgård. Kukkolaforsen är också ett paradis för bastuälskare med en mängd bastutyper och på campingen kan du boka en campingtomt med egen bastu!
Mer info: kukkolaforsen.se

För dig som campar med barn

Campingplatser för dig med funktionshinder

Campingar för hund och kattägare

Okända campingpärlor

Av Katarina Markiewicz/reseredaktör Foto Från respektive campingplats

LÄS OCKSÅ


3 kommentarer


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…