Annons

Annons

3 skönhetstips inför sommaren

Inför sommaren vill vi se så fräscha och friska ut som möjligt. Och det finns faktiskt hjälp mot det mesta. Här kommer tips för dig som lider av mörka ringar, missfärgade tänder och spruckna hälar.

beuty

Frisk och fräsch inför sommaren.

Mörka ringar under ögonen

För lite sömn? För mycket kaffe? För osund mat? Allt det och mycket annat kan bidra till mörka ringar under ögonen. Orsaken kan bero på en mängd faktorer, sömnsvårigheter, allergier, ärftlighet är bara några exempel.
Men det finns hjälp att få. Det allra lättaste och snabbaste är förstås att sminka över problemet. Välj en concealer som passar till din hudton, är du osäker fråga expediten. Nackdelen med concealer är att den kan lägga sig i småveck och rynkor.
Om du inte har så stora missfärgningar under ögonen kan du istället för concealer lägga på en flytande foundation med en fuktad makeup svamp.
Använd ögonkrämer med C-eller K-vitamin som dämpar ringarna. Minska också på saltintaget då salt binder vatten och kan ge påsar under ögonen. Glöm inte att dricka mycket vatten!

Annons

LÄS OCKSÅ: Bästa hjälpen mot trötta ögon, mörka ringar och påsar under ögonen

Missfärgade tänder

Älskar du kaffe, te och vin? Aj då, då har du precis prickat in de tre största bovarna till missfärgade tänder. Har du dessutom förtunnad tandemalj, ja då ligger du väldigt risigt till. Men misströsta inte, även här finns det hjälp att få. Du kan få vitare tänder på mer eller mindre ett kick. Men du får räkna med att det kostar en del. Vi pratar om blekning hos tandläkaren som är effektivt och kan utföras på olika sätt bland annat med tandskenor och blekningsgel eller UV-ljus. Det finns också en mängd hemmametoder som är billigare till exempel tejpremsor med blekningsmedel, blekningspennor och inte minst tandkrämer som utlovar stomatolvita gaddar. Hemmametoderna kan ge en vitare nyans men är långt ifrån lika effektiva som de hos tandläkaren.

Spruckna hälar

Snustorra fötter, förhårdnar och spruckna rödfnasiga hälar? Det är inget större problem för de flesta fötter går att få hur fina som helst med lite hjälp på traven och tålamod. Anledningen till att vi får problemen beror på huden som blivit så tjock att den inte längre kan behålla fukten i ytlagret utan spricker på grund av kroppstyngden. Med åren blir även blodcirkulationen sämre vilket också bidrar till sämre hudkvalitet.
Har du stora problem bör du boka tid för en medicinsk fotvårdsbehandling. Den förhårdnade huden måste avlägsnas innan den torra huden kan behandlas. Om hälarna bara är lite torra kan du fila dem själv hemma, stryk på en fotkräm med AHA-syra och låt verka över natten då du sover med strumporna på.
Torra fötter och spruckna hälar kan du också förebygga genom att gå i tofflor med hälavlastning hemma.

LÄS OCKSÅ: 9 enkla tips för fina fötter

Av Katarina Markewicz Foto AOP-IBL

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…