Annons

Annons

4 saker du måste göra om du tappar din telefon i vatten

Har du tappat din smart phone i vattnet? Genom att agera snabbt kan du förhoppningsvis rädda den. Här tipsar vi hur du gör steg för steg.

tappa iphone i vatten

Tappat telefonen i vatten? – Så räddar du den:

1. Stäng av telefonen

Stäng så fort som möjligt av telefonen för att undvika kortslutning. Ju mer ström som hinner skickas genom telefonens kretsar, desto större är risken att den förstörs. Stänger du snabbt av telefonen har du 50 procent större chans att rädda den.

2. Ta ut batteriet

Lika viktigt är det att genast ta ut batteriet. Även SIM-kort och eventuellt minneskort bör plockas ut. Om du har en telefon där batteriet inte går att ta ut ska du direkt fortsätta med nästa steg.

Annons

LÄS OCKSÅ: 9 saker som gör att ditt batteri laddar ur

3. Torka telefonen torr

Använd vanligt hushållspapper och torka noga bort allt synligt vatten, framför allt från alla uttag och håligheter. Eventuellt kan du blåsa försiktigt med en hårfön på långt avstånd. Du bör dock inte ha någon värme påslagen, utan enbart blåsa med rumstempererad luft, för att inte förstöra telefonen av överhettning.

4. Placera i försluten påse

Här kommer det avgörande knepet. Lägg telefonen i en plastpåse tillsammans med okokta riskorn och förslut påsen väl. Låt den ligga i cirka 1–3 dygn. Låter det märkligt? Inte alls. Riskornen suger upp den sista fukten från telefonen. Även havregryn, couscous eller quinoa har samma effekt.

Nu kan du öppna påsen och montera ihop alla lösa delar – och hålla tummarna för att telefonen fungerar igen!

LÄS OCKSÅ: 5 saker vi ofta tappar i toaletten!

Källa: Enkelteknik.se m.fl.
Av Margaretha Malmgren/Allas
Foto AOP-IBL


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…