Annons

Annons

4 saker du inte ska tvätta med sköljmedel

Sköljmedel är fantastiskt – förutom att det får dina kläder att dofta gott gör det tyget mjukare och får bort statisk elektricitet. Men att använda sköljmedel på allt vi tvättar kan göra mer skada än nytta.

Använda inte sköljmedel

Använda sköljmedel eller inte? 4 gånger då du bör skippa det!

1. Sportkläder med svettransporterande egenskaper

De flesta moderna sportkläder är tillverkade i funktionsmaterial som ”andas” och hjälper till att hålla dig sval när du tränar. De här kläderna bör du aldrig använda sköljmedel till när du tvättar, eftersom det lämnar en beläggning som förstör deras förmåga att transportera svetten bort från din hud.

2. Badlakan och handdukar

Visst, vi älskar att torka oss med en härligt mjuk handduk, men faktiskt kan sköljmedel förta textiliernas förmåga att absorbera vatten och då är ju liksom hela poängen förlorad…

Annons

LÄS OCKSÅ: 7 vanliga misstag som förstör dina lakan

3. Mikrofiberdukar

Mikrofiber är helt fantastiskt, inte minst tack vare dess fantastiska egenskaper att fånga upp damm och smuts. Men, om du tvättar dina mikrofiberdukar med sköljmedel så kan du förstöra de här fina egenskaperna. Nöj dig därför med tvättmedel!

4. Brandsäkra tyger

En del tyger är brandsäkra – och det av en anledning! Flytande sköljmedel kan förta effekten, så undvik det när du tvättar.

LÄS OCKSÅ: 12 vanliga tvättmissar

Källa: Good Housekeeping
Av Malin Perlheden/Allers
Foto AOP-IBL

LÄS OCKSÅ:

Jag mår dåligt om det inte är perfekt hemma.


Kommentera

 

 Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…