Annons

Annons

Möt countrystjärnan Jill Johnson, en av våra mest folkkära artister!

Jill Johnson

Sångerskan Jill Johnson är hetare än någonsin i vinter. 21.00, fredag 12 december, är hon gäst i ”Tack för musiken”, SVT1.

– Jag har aldrig tyckt om mig själv så mycket som jag gör nu! Jag trivs med att ha fyllt 40 år, jag har blivit klokare och jag har lärt mig att sortera bort onödiga saker i livet.

Annons

– Men jag är fortfarande jättedålig på att sitta rakt upp och ner i en soffa och göra ingenting. Det är något jag verkligen längtar efter, men nu gäller det snarare att försöka hitta en ledig timme, i stället för dagar eller veckor…

Gilla Året Runt på Facebook

Jill Johnson är, minst sagt, i ropet. I början av året gav hon ut ett album med duettsånger och hon har haft sin egen krogshow på Hamburger Börs i Stockholm. Dessutom har många sett henne i programmet ”Jills veranda”. Programmen spelades in i countryns huvudstad Nashville i USA. I varje program gästades Jill av en svensk artistprofil, med eller utan en egen relation till country.

– Det har blivit bättre, men många sätter fortfarande en töntstämpel på countrymusik. För mig är countryn den enda musikformen med en djup och sann berättartradition och jag hoppas att mina program har ökat förståelsen för genren.

Jill och hennes man Håkan har varit ett par i 18 år. De träffades sommaren 1996, då Jill turnerade i folkparkerna med Jan Johansen. I bandet som kompade dem fanns keyboardisten Håkan Werner.

Inga heta känslor uppstod under sommaren, men när turnén var slut frågade Håkan om Jill hade lust att komma och hälsa på honom i Borås. Det hade Jill och sedan återvände hon inte till Ängelholm, utan blev kvar i huset i Fristad…

– En av förklaringarna till att Håkan och jag har lyckats hålla ihop, där så många andra par har misslyckats, är att vi båda två har fått med oss en grundtrygghet hemifrån, säger Jill.

– Dessutom är vår kärlek fortfarande stark. Genom åren har vi också lärt oss att respektera varandra och att acceptera varandras olikheter.

– Just respekt och samarbete tror jag är nyckelorden. även om det hela tiden är jag som sätter vårt förhållande på prov, genom att vara så mycket borta från Håkan, barnen och hemmet.

NÄR JAG FYLLER 50 SKA DET BLI FEST!

Jill fyllde 40 år i maj förra året, men något våldsamt festande blev det inte.

– Jag fyllde en fredag och jag skulle åka till Nashville på söndagen, så jag bjöd bara våra närmaste släktingar och vänner.

– Men jag har lovat mig själv och alla jag känner att det ska bli en stor, hejdundrande fest, som ingen kommer att glömma när jag fyller 50.

Jill tycker att det är skönt att ha passerat 40-strecket.

– Det känns bara fånigt att ha någon slags åldersnoja. Jag känner mig både ung och snygg och livet känns som bäst just nu, även om jag kanske ändå inser att det börjar gå långsamt utför.

– Jag har inga som helst problem med att se mig själv som 60-åring. Jag har ju fantastiska kollegor, som Lill-Babs och Lill Lindfors, som verkligen bevisar att det går att fortsätta i vårt yrke långt upp i ålder.

Jill JohnsonDet här är Jill!

Namn: Jill Werner-Johnson

Ålder: 41 år

Yrke: Artist

Familj: Maken Håkan Werner, 53, och döttrarna Havanna, 10, och Bonnie, som fyller 5 år i januari

Bor: Hus i Fristad utanför Borås

Aktuell: I ”Tack för musiken”, fredag 12 december SVT1 kl 21.00.

Av Johnny Alrup Foto: SVT, Carl Johan Söder


Kommentera

Vinn 10 000 kronor till valfri resa – TÄVLA HÄR

 Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…