Annons

Annons

5 blommande växter för soliga fönster!

Vilka blommor passar i soliga fönster? Vår blomsterexpert Angneta Bergström svarar på läsarnas frågor.

Fråga: Hjälp mig hitta soltåliga växter till fönstret. Jag har ett härligt soligt rum där solen lyser större delen av dagen. Kan du ge mig tips på fem-sex fina krukväxter som trivs extra bra i sol och värme så att jag som inte har balkong kan få lite sommarkänsla inomhus?
/Elisabeth

Annons

Svar: Det låter som en dröm att ha ett sådant rum om du saknar balkong. För att få en härlig blommande verandakänsla skulle du kunna satsa på olika sorters pelargoner och kombinera dem med rankande blomväxter som passionsblomma, blyblomma, svartöga och trillingblomma, bougainvillea. Det finns mängder av pelargoner att välja bland och även om man mest tänker på dem som uteväxter på sommaren klarar de sig bra också på fönsterbrädan. De rankande växterna kan bindas upp på spaljéer och växtstöd eller ledas längs snören så att de ramar in fönstren.
Växterna finns att köpa som plantor men du kan också så frön av till exempel svartöga och blyblomma själv. Att ha spirande sådder på gång ger trevlig sommarkänsla. Planera gärna så att du lätt kan öppna något fönster även om du har mycket växter. Att kunna släppa in luft, dofter och fågelkvitter betyder mycket. /Agneta

Gilla Året Runt på Facebook
5
Visa bildspel

/
Passionsblomma
pelargon
Bougainvillea
Svartöga
Blyblomma
...
Visa mer

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…