Annons

Annons

5 goda tillbehör till grillat

Det du lägger på grillen är bara halva nöjet. Med rätt tillbehör blir grillkvällen en succé!

1. Broccoliströssel

Ansa 1 broccolistånd och riv det på den grova sidan på rivjärnet. Finhacka ca 30 g persilja. Skala och finhacka 2 schalottenlökar. Blanda broccoli, persilja och lök. Vänd ner 1 dl riven parmesanost.

2. Rödvinssmör

Fräs 1 dl finhackad rödlök blank i en stekpanna med smör. Tillsätt ½ dl rött vin och låt det sjuda tills vinet kokat in. Låt svalna. Rör ihop lök med 200 g rumsvarmt smör. Smaka av med flingsalt och svartpeppar. Låt stelna i kylen.

3. Parmesansmör

Blanda 200 g rumsvarmt smör, 1½ dl riven parmesanost, ½ dl hackad persilja och 2 skalade och finhackade vitlöksklyftor. Vispa med elvisp till ett luftigt smör. Servera smöret mjukvispat, eller forma det till en rulle och vira in i smörpapper. Förvara i kylen eller i frysen och skiva upp vid servering.

4. Salsa verde

Mixa bladen från 1 kruka basilika och 1 kruka persilja med 2 skalade och hackade vitlöksklyftor, 2 msk småkapris, 1 msk pressad citronsaft och 1 dl olivolja till en slät sås. Smaka av med salt och svartpeppar.

5. Yoghurtaioli

Blanda 1 dl majonnäs, 2 dl grekisk yoghurt (10 %), 1 riven vitlöks- klyfta och pressad saft från 1 citron. Smaka av med flingsalt. Ringla över lite flytande honung och garnera med mynta vid vid servering.

Annons
Gilla Året Runt på Facebook

Recept: Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

Se också hur du grillar säkert i sommar:

Prova också:

Tre smarriga röror till grillat eller grönsaksdipp

7 snabba såser – ta tuben till hjälp!


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

 

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…