Annons

Annons

5 härliga citat från Marie Mandelmann

Marie Mandelmann gjorde succé i "Mandelmanns gård" i TV4 – och blev snabbt an av svenska folkets favoriter. I väntan på en fortsättning på programmet har vi samlat hennes klokaste och härligaste citat från den första säsongen här!

Marie Mandelmann. Bild: Cecilia Möller/TV4

1. ”Strunta i att titta på TV och ägna en kväll åt varandra istället”

Inför Alla hjärtans dag delar Marie med sig av sitt allra bästa tips för hur man kan fira dagen. Men själv uppmärksammar hon inte Alla hjärtans dag – åtminstone inte för att det råkar vara den 14 februari:

Annons

– Vi firar alltid alla hjärtans dag. Alla dagar, säger hon.

Bild: Cecilia Möller/TV4

2. ”Tur man inte lever på 1600-talet, då hade man kanske blivit bränd på bål”

Varje år i förkylningstider lagar Marie Mandelmann sin egen ”kuckelimuckmedicin”, som bland annat innehåller sprit och örter från den egna gården. Marie berättar att hon nästan känner sig som en häxa där hon står och rör ihop sin brygd. Men Gustav Mandelmann verkar inte jättesugen på att ta en sked av häxblandningen…

Gilla Året Runt på Facebook

Bild: TV4

3. ”In med stallgödsel, tång och kompost”

Det är inga krusiduller hemma hos paret Mandelmann. På deras ekologiska gård är det naturligt som gäller – och för att odla härliga, smakrika grönsaker nobbar de kemiska näringsmedel och plockar det som Moder Jord har att erbjuda i stället. Mums!

Marie och maken Gustav Mandelmann samlar tång i programmet. Bild: TV4

4. ”Det känns väldigt viktigt att veta att djuren jag äter har haft det bra”

Marie äter bara de djur som fötts upp på gården och som hon och maken slaktar själva. På så sätt kan hon vara säkra på att djuren har haft ett gott liv och äta köttet med gott samvete. Djurens välmående ligger henne uppenbarligen varmt om hjärtat. Heja Marie!

Bild: TV 4

5. ”Jag älskar aprikoser!”

I säsongsavslutningen av ”Mandelmanns gård” bjuder paret in sina vänner till en stor fest. Under middagen pratar de om året som gått och vad de är tacksamma för. Och Marie, hon passar på att tacka sin man som fixade aprikoser till henne genom att gå ut mitt i natten och leda under aprikosträdet. Det är kärlek det!

Text: Minna Wallén-Widung

Läs också:

Därför älskar så många Mandelmanns


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…