Annons

Annons

5 knep att bevara fina sommarfötter!

Dina fötter förtjänar ett liv utan sprickor, förhårdnader och dålig lukt – även när sommaren tagit slut. Här tipsar vi om de fem bästa sättet att ta hand om dem.

Bevara sommarfötterna

Så här kan du göra om du vill behålla dina fötter mjuka och sommarfina!

1. Bort med döda hudceller
Drömmer du om babylena fötter? Med hjälp av naturliga fruktextrakt, mjölksyra och salicylsyra är det möjligt. CCS mjuka fötter är en engångskur, där man sätter på preparerade plastsockor på fötterna under 90 minuter.
Efter ungefär fyra dagar börjar behandlingen ge effekt, då flagar den hårda huden bort från fötterna.
CCS Mjuka fötter kostar cirka 190 kronor och finns bland annat i Lifebutikerna.

Annons

2. Mot fukt och dålig lukt
Skäm bort dina fötter så att de inte luktar! Weledas svalkande Foot Balm innehåller eteriska oljor som lavendel, rosmarin och bergspeppar som motverkar dålig lukt. Dessutom vårdar fotkrämens myrraextrakt, ringblomma och olivolja torra fötter.
Weleda foot balm kostar cirka 129 kronor för 75 ml. Finns på www.apotea.se

3. Bivax och ringblomma mot förhårdnader
Bivax och ringblomma mjukar upp förhårdnader och självsprickor. Dessa ingredienser finns tillsammans med bland annat olivolja och kokosolja i Rosenseriens fotkräm.
Ett enkelt recept på sommarfina fötter är att först smörja in fötterna med Rosenseriens Vegetable soap, med aloe vera och havssalt. Trä plastpåsar på fötterna och sätt sedan på sockor. Låt verka i upp till en halvtimme, och skölj sedan bort. Efter att ha torkat fötterna kan du fila dem om det behövs.
Rosenseriens Foot cream, kostar 215 kronor för 100 ml. Rosenseriens Vegetable soap kostar 220 kronor för 300 ml.

4. Massage när du går
Unna dina fötter massage. Är du inte lyckligt lottad att ha någon som hjälper dig, så klara av det själv med akupressur. När olika punkter under fotsulan stimuleras lättar spänningar, blodcirkulationen ökar och energiflödet höjs.
Sandalen The Flip flop har en innersula med oregelbundna förhöjningar som stimulerar fötterna när du går. Kostar cirka 99 kronor i Lifebutikerna.
Det finns också en liten boll, kallad Acuball Mini som man kan värma i kokande vatten i en minut. Då behåller den värmen i över en timme. Sedan rullar man bollen under foten för att få behaglig varm massage.
Acuball Mini kostar cirka 189 kronor i Lifebutikerna.

5. Muskelavslappnande badsalt
Epsomsalt kommer från en engelskbadort vid namn just Epsom. Här är källvattnet rikt på magnesiumsulfat som är muskelavslappnande. Häll saltet i en balja med varmt vatten och njut.
500 gram epsomsalt/bittersalt från Crearome kostar cirka 45 kronor.

Av Kristina Eriksson Foto IBL-AOP

Läs mer:
9 tips för fina fötter

Fina fötter i sommar

Har du ont i dina fötter?


Kommentera

 

 Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…