Annons

Annons

5 misstag som skapar oreda i hemmet – och hur du undviker dem

Hur ofta du än drar fram med dammsugaren och skurmoppen kan ditt hem ändå ge ett stökigt intryck. Här är fem inredningsmissar som lätt skapar oreda – men också är enkla att åtgärda.

Det spelar ingen roll hur ofta och noga du städar. Om förvaringen, möbleringen och inredningsdetaljerna inte är genomtänkta avger ditt hem ändå ett stökigt intryck.

Här är några vanliga misstag som skapar oreda i hemmet – och vad du ska göra för att undvika dem.

Misstag 1: Brist på förvaring

Förvaring är själva grunden och en förutsättning för att undvika oreda hemma. Hur ska du annars kunna städa undan onödiga prylar? Särskilt viktigt är detta om du bor litet.

Annons

Lösning: Investera i smart och funktionell förvaring anpassad till just ditt hem och dina behov. Hyllor, korgar, lådor, skåp och byråer – det finns många varianter att välja mellan.

Bild: IBL Bildbyrå

Misstag 2: Du glömmer småförvaringen

Det är inte bara de stora prylarna som behöver förvaras, många småsaker kan tillsammans ge intrycket av ett stökigt hem. Dessutom är de lätta att tappa bort.

Lösning: Mindre askar, insatser till lådor, brickor och skålar kan fungera för att samla alla mindre grejer.

Misstag 3: Du rensar inte

Med handen på hjärtat, hur många av prylarna du har hemma använder du regelbundet? Inte så många kanske?

Lösning: Ha som vana att rensa regelbundet – oavsett om det gäller köksattiraljerna, i badrumsskåpet eller i garderoben och förrådet. Genom att rensa får du mer ordning, skapar mer förvaring och gör att hemmet inte känns lika belamrat.

Bild: IBL Bildbyrå

Misstag 4: Du vill ha allt framme

Svårt att bestämma dig för vilka möbler och inredningsdetaljer du vill ha framme? Det kan leda till oordning och ett kaosartat intryck.

Lösning: Var hård mot dig själv när du väljer vad som ska synas och vad som ska rensas bort eller döljas. Genom att frigöra ytor gör du dig själv och ordningen en tjänst.

Har du många små detaljer kan välja ut några få som får synas och efter några veckor kan du byta ut dessa mot några andra. Anpassa efter säsong eller humör och rotera därefter. På så vis får du njuta av samtliga – fast inte samtidigt.

Misstag 5: Du anpassar inte möblerna efter ytan

Dina möbler ska givetvis tilltala dig i både stil och smak, men det är viktigt att inte glömma bort att de även ska passa ditt hem. Stora möbler och böljande former kan visserligen vara hur snygga som helst, men bor du litet är de kanske inte det rätta valet.

Lösning: Hur trist det än må låta: Tänk praktiskt. Det kanske finns bättre alternativ än ett jättelångt matbord med åtta tillhörande stolar i ett kompakt kök.

Text: Mikaela Råberg, Elle Decoration

Läs också:

Förnya hemma med 5 budgettips


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…