Annons

Annons

5 otippade saker du kan göra med vodka

Vodka är långtifrån något som begränsas till drinkar. Du kan faktiskt få användning av den alkoholhaltiga drycken till en rad olika smarta saker hemma. Som de här fem grejerna!

Vodka kan användas till så mycket mer än bara göra drinkar. Som de här fem sakerna! Bild: IBL

1. Ge längre liv till snittblommor

Tycker du att snittblommorna börjar slakna väl snabbt? Häll några droppar vodka i vasen ihop med en tesked socker. Du kommer bli förvånad över hur fina och ranka blommorna kommer att stå sig.

Annons

Läs också: 8 smarta sätt att använda hårspray hemma

2. Få bort mögel i ett nafs

Fula mögelfläckar? Inga problem! Häll vodka i en sprejflaska och spreja på det mögeldrabbade området och lämna att verka i ungefär en kvart. Därefter kan du enkelt skrubba bort de fula fläckarna.

3. Säg hej då till insekter

Irriterande insekter kan verkligen vara ett omak utan dess like! Spreja lite vodka där de små krypen håller till – eller på dig själv om de dras till dig. Observera att vodka tyvärr inte hjälper för att hålla mygg på avstånd.

Läs också: 5 smarta saker du kan använda munvatten till

4. Få bort dålig lukt från kläder

Spreja vodka på illaluktande klädet och låt dem sedan hänga och vädra ordentligt på ett välventilerat ställe. Förutom att den dåliga lukten försvinner så dödar vodkan bakterierna i plagget.

Läs också: 10 tips för att lyckas med tvätten

5. Få skinande rena kranar

Vodka hjälper dig att trolla fram gnistande rena kranar! Fukta bara en mjuk och ren trasa med den alkoholhaltiga drycken och rengör kranarna. Det här smarta knepet fungerar lika bra på krom som på porslin.

Källa: Expressen.se
Text: Malin Perlheden, Allers

Läs också:

 

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…