Annons

Annons

5 sätt – så vill svenskarna helst ha sina ägg

Varje dag äter vi 5 miljoner ägg i Sverige. I påsktider äter svenskarna ännu mer ägg – bara under påskveckan äter svenskarna 70 miljoner ägg. Här är svenskarnas 5 favoritsätt att förtära den ovala råvaran.

Dagligen äter svenskarna miljoner ägg. Under påskveckan nästan fördubblas konsumtionen, enligt branschorganisation Svenska Ägg.

Ägg finns förstås i en mängd olika former, men populärast är att förtära dem i dessa 5 varianter:

Annons

loskokt-agg-puff

1. Kokt

Mer än hälften, 57 %, av alla svenskar föredrar sina ägg kokta.

stekta-agg

2. Stekt

På en klar andraplats kommer det stekta ägget! Till pyttipanna eller en engelsk frukost spelar inte så stor roll för de 22 % som föredrar sina ägg i den här formen.

Gilla Året Runt på Facebook

Läs också: Älskade ägg – 5 tips på mättande frukostar

aggrora

3. Som äggröra

Standard på hotellfrukosten och ett måste på varje helgbuffé med aktning! 11 % av svenskarna har äggröran som sina favoriter.

Läs också: 5 sätt att variera din äggröra på

omelett-puff

4. Som omelett

Den perfekta snabbmaten! Lättlagad och går att variera nästintill i det oändliga. 6 % av svenskarna föredrar sina ägg i den här matiga formen.

Läs också: Svampomelett med Västerbottensost och bacon

pocherade-agg

5. Pocherat

Inte lätt – men gott! Kanske är det den lite besvärliga tillagningen som gör att bara 1 % av svenskarna anger de pocherade äggen som sina favoriter.

Text: Malin Perlheden, Allers
Källa: Branschorganisationen Svenska ägg
Bild: Shutterstock

Läs också:

Så kan du använda dina gamla äggkartonger


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…