Annons

Annons

5 smarta saker du kan använda munvatten till

Visste du att munvatten har många smarta funktioner som inte alls handlar om munhygien?

PantherMedia B38712873

Faktum är att när det populära munsköljmedlet Listerine uppfanns år 1879 var det inte alls tänkt att användas i munnen, utan som desinfektionsmedel. Inte förrän hundra år senare började folk att gurgla sig med det.

Annons

Här är 5 smarta saker du kan använda munvatten till:

1. Lindra klåda från insektsbett
Har du fått bett från insekter, nässelutslag eller andra allergiska reaktioner? Lite munvatten på en bomullstuss lindrar din klåda.

2. Få bort lökdoft från fingrarna
Den illaluktande doften som sätter sig på fingrarna efter att du hackat lök eller vitlök försvinner snabbt om du doppar fingrarna i en kopp med munvatten. Samma sak gäller om du har ätit räkor.

3. Göra tvättmaskinen ren
Fräscha upp din tvättmaskin genom att köra igenom ett sköljprogram med en deciliter munvatten. Vätskan dödar bakterier och desinficerar effektivt maskinen. Har du smuts eller mögel under maskinen kan du rengöra med munvatten även där.

4. Använda som deodorant
Slut på deodorant? Testa att doppa en bomullstuss i lite munvatten och badda under armarna så känner du sig snart ren och fräsch igen. Någon dålig kroppslukt behöver du heller inte oroa dig för under dagen.

5. Fräscha upp tandborsten
Häll lite munvatten i din tandborstmugg där tandborsten står över natten, så har bakterierna som samlats i borsten inte en chans att överleva.

LÄS OCKSÅ: 6 oväntade sätt att använda plastfolie

plastfolie

Källor: Viraltidag.com och Newsner.com
Av Margaretha Malmgren/Allas
Foto: AOP-IBL


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…