Annons

Annons

5 smarta saker du kan använda en isform till

En iskubsform har en perfekt storlek för många saker, här är fem användningsområden du (kanske) inte har tänkt på.

 

Här är fem tips på smarta användningsområden som garanterat kommer att underlätta din vardag.

1. Iskaffe

En varm sommardag är iskaffe en riktigt läskande dryck. Men är det riktigt varmt kan vanliga isbitar smälta snabbt och göra kaffet blaskigt. Genom att frysa in kaffe i iskuber motverkar du det problemet!

Annons

2. Chokladkuber

Frys in blockchoklad och ta ut 4-5 stycken nästa gång du vill dricka varm choklad. Hetta upp vanlig mjölk (eller varför inte vaniljmjölk), häll upp i ett glas och lägg i några bitar choklad. Mums!

Gilla Året Runt på Facebook

Choklad

 

3. Matlagningsvin

Blev det kvar några deciliter vin från helgens middag? Istället för att hälla ut vinet kan du fylla en iskubsform som får stå i frysen tills du ska göra en köttgryta eller liknande. Ta några kuber vin till nästa gång du ska laga en sås – de flesta såser till kötträtter blir riktigt goda med rödvin i såsen!

4. Grönsaker och färska örter

Frysta grönsakstärningar är perfekt till smoothies och soppor. Bara att slänga ner några tärningar i mixern eller i kastrullen och du har näringen fixad. Om du har köpt färska örter som nu har börjat bli trötta kan du enkelt hacka upp dem och frysa in. Ta ut och använd nästa gång du gör en gryta eller liknande.

 

5. Drinkdekorationer

Blommor, blad, bär… Det mesta blir fint att frysa in! Men om du vill använda iskuberna i en drink behöver du vara säker på att det du fryser in är ätbart. Annars kan du använda isbitarna till prydnad i en skål eller liknande – minst lika fint.

Text: Thowe Wagner Larsson/Elle mat & vin
Foto: IBL, om inte annat anges

Vad tycker du ska bli årets julklapp?


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…