Annons

Annons

5 tips för fina och fräscha sommarfötter

Det är inte bara sandalerna som måste dammas av – våra fötter förtjänar också att få lite extra kärlek nu när de äntligen ska fram i ljuset hela långa sommaren. Få fötterna mjuka, fräscha och sommarfina med hjälp av de här fem enkla tipsen!

Bild: Shutterstock/IBL

1. Mjuka upp fötterna i ett fotbad

Få saker gör våra fötter så gott som ett uppmjukande fotbad. Se till att välja en balja med gott om plats och tappa upp varmt vatten, 39-40 grader är lagom.

För att mjuka upp förhårdnader och spruckna hälar, passa på att tillsätta en liten mängd fotsalt. Du kan också göra en egen blandning av tallsåpa, honung, olivolja samt lite salt och hälla ner i vattnet. Det mjukar upp och återfuktar fötterna, och motverkar samtidigt bakterier som kan ge fotsvett.

Annons
Gilla Året Runt på Facebook

Låt fötterna bada i minst 20 minuter. Sjunk ner i en skön fåtölj och koppla av. Passa på att njuta av en god bok eller en spännande tidning medan dina trötta fötter får nytt liv.

2. Fila eller skrubba fötterna

Död hud och förhårdnader vill vi helst slippa, speciellt under sommarmånaderna då sandaler och flipflops åker fram ur sin vinterdvala! En fotfil eller fotskrubb passar utmärkt för ändamålet, men låt bli metallfilen – den är för hård mot huden.

Bild: Shutterstock/IBL

Fila fötterna ungefär en gång i veckan – förslagsvis direkt efter fotbadet – för den där babylena känslan. Säg hej då till hälsprickor!

3. Torka och smörj in

Efter filandet och skrubbandet mår våra fötter bäst av att smörjas in ordentligt. Använd en kräm som är fetare än vanlig hudlotion, eftersom huden på fötterna är tjockare än på övriga kroppen.

En bra fotkräm är tjock, återfuktande och stärkande. Testa till exempel Pedicares fotkräm som innehåller essentiella fettsyror och förebygger självsprickor.

Läs också: Bäst i test – fotcrèmer

Vill du slippa smörja? Testa ett par mjukgörande sockor med E-vitamin, jojoba och välgörande oljor. Det enda du behöver göra är att ta på dem i ungefär 20 minuter åt gången, det är strumporna som gör hela jobbet med att förebygga sprickor och förhårdnader.

4. Unna dig en fotmassage

En fotmassage är både skönt och avslappnande. När punkter under fotsulan utsätts för tryck och stimulans leder det dessutom till att spänningar lättar, blodcirkulationen ökar och energiflödet höjs.

5. Ge naglarna lite extra kärlek

Sommarfötternas kanske viktigaste kännetecken är ändå naglarna! När du har gjort grunden, det vill säga badat, filat, torkat, smort in och masserat, då är det dags för pricken över i.

Bild: IBL Bildbyrå

Läs också: 7 knep för fina naglar!

Klipp naglarna rakt av och se till så att du inte klipper dem för kort. Fixa snygga runda hörn med hjälp av en nagelfil och sedan är det bara att välja ditt favoritnagellack och måla. Låt torka – nu är du redo för en hel sommar med barfotalekar i gräset!

Läs också: Köp ett lyxigt fotvårdskit till extra förmånligt pris i Året Runts webshop!


Kommentera

 

 Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…