Annons

Annons

5 vanliga misstag du gör när du lockar håret

Finns det något värre än att lägga tid och energi på att locka håret, bara för att frisyren 30 minuter senare ska se ut precis som vanligt igen? Här är misstagen många gör – och tipsen på vad du ska göra istället, för att få fina och hållbara lockar.

Att locka håret är aningen tidskrävande, men resultatet blir så bra. Om man gör rätt, vill säga. Många som lockar håret upplever dock att de nygjorda lockarna snabbt förvandlas till frissiga längder eller att de hänger ut sig på nolltid, med en platt frisyr som resultat.

Här är vanliga misstag många gör när de lockar håret – och vad du ska tänka på för att fixa sommarens snyggaste frisyr.

1: Du förbereder inte håret

För att lyckas med lockarna krävs det att du förfixar håret, annars är det ungefär som att bygga ett hus utan grund.

Annons
Gilla Året Runt på Facebook

Börja med att applicera ett värmeskydd för att minimera skador på håret. Är håret vått kan du därefter föna det. Du ska aldrig locka vått hår då det kan skadas.

Innan du börjar med locktången är det också viktigt att använda en hårprodukt som ger stadga till håret, på så vis kommer lockarna att hålla längre. Avsluta med en hårspray.

2: Du lockar åt fel håll

Beroende på vilken stil du eftersträvar finns det olika sätt att locka håret på.

För ett naturligt stuk ska du vinkla lockarna bort från ansiktet och vill du ha ett mer friserat utseende ska lockarna vinklas inåt.

3: Du snurrar locktången istället för håret

Många klämmer fast håret i locktången och snurrar sedan tången, vilket kan resultera i en korkskruvslock snarare än en naturligt fin lock.

Istället ska du snurra håret runt den varma delen av tången, från rot till topp.

Foto: Tim Mossholder/Unsplash

4: Du låter inte lockarna vara

Låt lockarna kallna innan du rör håret, annars är risken stor att de hänger ut sig för mycket eller blir frissiga. När lockarna inte är varma längre är det fritt fram att dra ut dem och fixera med hårprodukter. Men använd fingrarna, inte kam eller borste som riskerar dra ut lockarna.

5: Du använder en för stor locktång

Det är inte ovanligt att man äger flera olika locktänger med olika diametrar och storlekar. Men faktum är att man egentligen bara behöver en.

Ett vanligt missförstånd är att ju större locktång desto större och mer naturliga lockar får man. Dock håller de inte alls lika länge som när du lockar med en mindre tång. Vill du ha ett naturligt resultat är det bättre att locka mer hår åt gången.

Text: Mikaela Råberg/Må Bra
Källa: Women’s health Startfoto: IBL 

Läs också:

Hur ofta ska man tvätta håret – egentligen?

Fixa håret med rätt redskap

Dina snoddar kan förstöra håret – 5 saker du ska undvika


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…