Annons

Annons

Kolarulle med marshmallows

Fylld med dulce de leche, jordgubbar och fluffig grädde – här är en rulltårta som uppskattas av både små och stora!

Kolarulle med marshmallows
10 bitar

100 g hasselnötter
3 ägg
2 dl strösocker
2 msk potatismjöl
½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Fyllning:
1½ dl dulce de leche
3 dl vispgrädde
10–12 jordgubbar

Annons

Garnering:
1–1½ dl dulce de leche
1½ dl grädde, vispad
jordgubbar
minimarshmallows
mörk choklad

1. Sätt ugnen på 225°.
2. Mal nötterna på mandelkvarn.
3. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda potatismjöl, vetemjöl och bakpulver och sikta ner i smeten. Rör om och vänd ner nötterna. Bred ut smeten i en långpanna, 30×40 cm, med bakplåtspapper i botten. Grädda strax under mitten i ugnen, 5–7 minuter. Vänd upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Dra av gräddningspapperet. Låt kakan svalna under långpannan eller lätt fuktad duk.
4. Fyllning: Bred ut dulce de leche över bottnen och bred på vispad grädde. Ansa och dela jordgubbarna och strö på. Rulla ihop rulltårtan från långsidan.
5. Lägg upp på ett fat och garnera med dulce de leche, grädde, delade jordgubbar och marshmallows. 
Riv över mörk choklad.

Recept: Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…