Annons

Annons

6 gånger Stina Wollter verkligen bjöd på sig själv

Hon har dansat sig in i våra hjärtan och älskas för sin livsglädje, sitt brinnande engagemang och sin vägran att passa in i samhällets normer. Här är 6 härliga tillfällen då Stina Wollter verkligen vågat vara sig själv!

Konstnären Stina Wollter gör succé i Let’s Dance – och på Instagram! Och inte undra på, hon är en kvinna som verkligen vågar ge allt.

Här är 6 gånger då hon verkligen bjudit på sig själv:

1. När hon la upp de här underbara klippen som visar hur äkta dansglädje ser ut!

Hur ni än ser mig dansa i Let's dance så är det här allt börjar. I kroppen, lusten, den hisnande glädjen att finnas till, förtvivlan och vrede över förlorade år, tacksamhet att jag hann ta mig tillbaka och förstå att jag kan skydda mig från patriarkatets allseende dömande blick. Min rustning heter självacceptans och feminism. Löften vid sjukskrivningar, smärtpunkter, dödsbäddar och likkistor är min klangbotten. Minnen från kränkningar ger mig styrka. Gemenskap och samhörighet är vila och trygghet. Natur och kärlek mitt gudsbevis. Leken min räddning. Humorn mitt svarta hav. Jag skiter i vad elakingar kallar mig eftersom jag vet att jag heter Stina och inga tillmälen eller kategoriseringar kan omfatta mitt universum. Det är mitt. Allt det jag bär som gör att jag kan skapa nytt; konst, relationer, möten, sagor, sånger… Du som läser har ditt. Låt ingen invadera det eller släppa sopor och gift i det. Genom att posta här på Instagram har jag lärt känna mig själv. Jag har mattat ut min blick med bilder och filmer av mig (och andra!) själv tills mina förgiftade ögon fick syn på mig. Jag dansade med köttet fritt tills jag bara såg en glad kropp i rörelse. Jag stångade upp ett fredat rum. I morgon ska jag dansa på ett annat sätt i ett okänt rum och jag tänker ha roligt när jag utforskar det. Det är inte tävling för mig. Det är språk. #stinawollterdansarförlivet och tycker det är absurt att för första gången i livet ha träningsvärk i venusberget. Jag har blödande skavsår och ett knä som klickar. Hej hej kroppen. Hej hej lilla rädda själen. Jag ska ta hand om dej. Vi ska dansa stolt tango. En av mina vänner kallade det kongenialt att jag ska vara med i Lets Dance, en annan att jag förstör mitt varumärke. Men jag är faktiskt ingen vara. Jag är vid liv och behöver lära mig att chilla lite också. Har chillat ALLDELES för lite i mitt liv ta mig fan. Patriarkatet vill att jag ska vara vettskrämd och ängslig för utsattheten. Äh. FUCK it. #stinasbildbetraktelser

A post shared by Stina Wollter (@stinawollter) on

2. När hon ville ge mameluckerna en revival

3. När hon vågade utmana normerna – genom att älska och hylla det operfekta

4. När hon visade den osminkade sanningen

Avsminkad.

A post shared by Stina Wollter (@stinawollter) on

Annons

5. När hon skakade rumpa med lindad fot i sitt ostädade kök – tänk om vi alla vågade göra så här!

https://www.instagram.com/p/BRsngKDjW_O/

6. När hon testade Snapchat – och släppte lös sitt inre djur

Har inte fattat snapchat alls men ibland är jag ett litet djur där och det känna oväntat naturligt.

A post shared by Stina Wollter (@stinawollter) on

Läs även:

7 saker vi älskar med Stina Wollter

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…