Annons

Annons

6 helt briljanta knep du kommer använda VARJE GÅNG du städar badrummet

Finns det något tråkigare än att städa badrummet? Här har vi samlat våra bästa tips på hur du snabbt och enkelt får rent – även på de mest svåråtkomliga ställena.

Bild: IBL

Städa badrummet på nolltid med de här smarta knepen!

1. Häll vinäger i toaletten

Vinäger är närmast ett mirakelmedel när det kommer till att rengöra toaletten. Häll vinäger i toaletten, låt verka en kort stund och vinka sedan farväl till bakterier och fula fläckar och se fram emot ett skinande rent resultat.

Läs också: 10 tips – så städar du med vinäger

2. Brygg te – till badrumsspegeln

Vi vill inte ens tänka på all smuts som samlas här och visst kan det kännas nästintill omöjligt att få badrumsspegeln ren? Gör så här nästa gång det är dags att putsa; använd tre tepåsar svart te för att brygga en stor kopp riktigt starkt te. När teet har svalnat häller du det i en sprejflaska och använder vätskan till att göra rent spegeln. Använd gärna tidningspapper att putsa med istället för vanligt papper.

Läs också: Få en spegelblank ugnslucka

3. Citron får bort vattenfläckarna

Trött på att skrubba och skrubba för att få bort de fula vattenfläckarna på kranen? Glöm allt om dyra och miljöfarliga rengöringsmedel och testa att dela en citron och dra snittytan över fläckarna istället. Citronsyran gör att fläckarna bryts ned och en bonus är att ditt badrum doftar fantastiskt fräscht efteråt.

Läs också: 8 tillfällen då citron gör ditt liv lättare (och renare)

4. Enkla knepet håller toalettborsten fräsch

Det säger sig självt att totalettborsten kanske inte är den fräschaste saken i ditt hem. Du kan förhindra att det bildas allför mycket bakterier genom att häll allrengöringsmedel i botten av totalettborste hållaren innan du ställer tillbaka borsten.

Läs också: Så städar du på BARA 15 minuter när du får oväntat besök

5. Kör tandborstmuggarna i diskmaskinen

Tandborstmuggar och tandborsthållare glöms ofta bort när vi städar i badrumet. Gör det enkelt för dig och ta för vana att köra dem i diskmaskinen när du ändå är igång och röjer.

Läs också: 5 osanningar om diskmaskinen

6. Blanda egen lösning till badkaret

Gamla rester av schampo och duschkräm kan sitta som berget! Blanda lite diskmedel och vinäger med vatten i en sprejflaska och spreja på fläckarna. Låt blandningen verka en stund innan du enkelt kan torka bort de läskiga fläckarna.

Läs också: Tandkräm – det perfekta rengöringsmedlet!

Text: Malin Perlheden
Källa: Tiphero

Läs också:

Miljövänlig rengörning – med ättika

Annons
Gilla Året Runt på Facebook

Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…