Annons

Annons

6 naturliga sätt att slippa svullna fötter och anklar

Svullna fötter och anklar kan verkligen vara jobbiga att dras med. Så här tacklar du problemen!

 

svullna fötter och anklar

Lider du av svullna fötter och anklar? Testa något av de här naturliga knepen som kan lindra besvären!

Svullnader i fötter och anklar beror ofta på att vätska har samlats i vävnaden. Som tur är finns det många saker du själv kan göra för att lindra besvären. Som de här 6 sakerna! 

6 saker som lindrar svullna fötter och anklar

1.  Upp med fötterna

Samma sak rekommenderas om du har skadat foten och det funkar på svullnader också! Ha fötterna i högläge i ungefär en halvtimme om dagen för att ge blodet som orsakar svullnader en chans att rinna tillbaka.

Annons

2. Drick mycket vatten

Att ha en hälsosam vätskebalans hjälper mot många vardagsbekymmer och svullna fötter och anklar är inget undantag!

Läs också: 5 tips för att dricka tillräckligt med vatten

3.  Bada fötterna i bittersalt

Bittersalt kallas även för Epsomsalt och finns att köpa på Apoteket. Ner med fötterna i ett härligt fotbad med denna produkt och dina fötter blir genast mycket gladare!

4. Satsa på magnesium

Magnesium är viktigt för hela kroppen men många glömmer bort att äta ordentligt av denna mineral. Om du inte vill äta kosttillskott finns det rikligt med magnesium i råvaror som bönor, nötter, ägg, yoghurt, mjölk, grönkål, fisk och kyckling.

5. Smörj lite äppelcidervinäger på fötterna

Äppelcidervinäger kan absorbera vätska och kan därför fungera om du vill lätta på ansamlingar i fötter och anklar. Smörj lite på områdena du har besvär med och se om det hjälper.

6. Träna!

Det absolut bästa sättet att förebygga svullna fötter och anklar är att få ordentligt med motion så att blodet pumpas runt i kroppen. Simning är bra, liksom yoga, jogging och promenader. Gå efter ledmotivet att all aktivitet är bra och se till att inte sitta stilla för länge. 

Läs också: 7 anledningar att promenera mera!

Om dina besvär ändå fortsätter, och du inte kan se något samband med ditt livsmönster, bör du uppsöka en läkare för att säkerställa att svullnaden inte är ett tecken på något större problem, till exempel ödem.

Källa: Doktorn.com
Text: Malin Perlheden/Allers
Bild: Shutterstock

Läs också:

8 vanliga fotproblem

 

 


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…