Annons

Annons

7 dolda bakteriebomber du borde rengöra i dag!

Det vi har för ögonen varje dag är lättast att glömma. Här är sju saker du kanske ska ägna lite omsorg och rengöring.

dorrnyckel

1. Nyckelknippan

I botten av väskan, fickor, golv, händer – listan över var våra nycklar tillbringar sin tid kan göras lång och tyvärr är inte något av ställena speciellt fräscha. 

hur ofta ska man byta diskborste?

2. Diskborstar och svampar

Att dessa rengörare i köket kan förvandlas till rena bakteriebomberna visste du redan och det gäller att byta ut dem hyfsat ofta. Men du kan ge dem lite längre livstid genom att köra dem i diskmaskinen ibland.

linsetui

Annons

3. Etuier till kontaktlinser

Att kontaktlinser används i ögonen är argument nog för att hålla behållaren riktigt ren. Du som har vecko- och månadslinser gör klokt i att ge förpackningen lite rengöring ibland.

dammsugare

4. Dammsugarmunstycket

Visst är det lite ironiskt att en av de maskiner som ska hjälpa oss att hålla rent hemma också är en av de mest bakteriesamlande sakerna vi har i våra hem? Munstycken och andra smådelar kan du ta loss och låta bli rena och fina med hjälp av en skursvamp. Tänk på att låta delarna torka ordentligt innan du sätter fast dem igen, eller välj att skrubba av dem med en torr svamp eller borste.

badtofflor

5. Sommarsandalerna av plast

Vi bär dem på stranden, till affären, i trädgården, ja så ofta vi kan faktiskt när det är varmt ute och det säger sig kanske självt att våra sommarsandaler kanske inte är jättefräscha. Som tur är går det alldeles utmärkt att lägga dem i blöt och skrubba av dem!

sminkborstar

6. Make up-borstar

Många kvinnor använder samma sminkborstar år ut och år in utan att tänka på all smuts och gamla hudavlagringar som samlas och gror inne bland stråna. Tvätta dem ordentligt i lite schampo – kanske får du bättre hy på köpet!

rakhyvel

7. Rakhyveln

Kanske har rakhyvlarna sett bättre dagar… Byt ut dem eller tvätta dem. Här samlas mycket mellan bladen.

Källa: Hus och Hem
Text:  Malin Perlheden/Allers
Bild: Shutterstock

Läs också:

13 oväntade saker du kan göra med kaffefilter

 


Kommentera

 

 Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…