Annons

Annons

7 knep för fina naglar

Händerna får jobba hårt, de utsätts för sol, vind och vatten och får sällan den omsorg de förtjänar. Men det finns snabb hjälp för spruckna och färglösa naglar.

fina naglar

Att äta sunt och dagligen få rikligt med B-vitamin gör att naglarna blir starka.

1. Borsta dina naglar och nagelband med mjuk nagelborste under varmt vatten ca. två minuter.

2. Skjut försiktigt tillbaka dina nagelband med en pusher. Har du ingen kan du använda en tunn tesked (vänd den upp och ner). Klipp bort eventuella flikar med en nagelbandstång eller nagelbandssax.

Annons

3. Fila längd och form på nagelns framkant med en fil. Fila mot mitten. Om du använder en diamantfil kan du dra fram och tillbaka. Är filen för grov förstör man nageln. Klipp aldrig dina naglar.

Gilla Året Runt på Facebook

4. Polera ytan och framkanten på dina naglar med en två- eller trestegspolerare. Naglarna ska bli blanka. Det skyddar nageln mot uttorkning, skivningar och dessutom sitter nagellacket bättre och längre.

5. Dags för lackning. För bästa hållbarhet och resultat bör du alltid använda underlack, två lager färg och ett lager överlack. Du behöver inte låta varje lager torka utan du går direkt på med nästa lager tills du är klar.

6. Låt lackningen vila i ca. tre minuter. Pensla sedan på nagelbandsolja på nagellacket. Oljan gör att ytan på din lackning torkar snabbare och om du skulle komma emot något slipper du oftast märken. Avsluta med handkräm, smörj händerna, nagelbanden och nagellacksytan.

7. Var mycket försiktig i cirka 15 minuter och bara lite varsam den nästkommande halvtimmen. Härdningstiden för nagellack är mycket varierande för olika märken men också för olika typer av färger. Transparenta, skimmer- och metallicfärger torkar oftast snabbare än heltäckande, krämiga.

Undvik att…
1
. Använda naglarna som ett redskap. Ta saxen eller kniven när du ska öppna burkar och paket.

2. Fila naglarna när de är fuktiga, då skivar de sig lätt.

3. Undvik nagellack på nagelbanden, det torkar ut den tunna huden.

Av Sofia Gerholm Foto AOP-IBL

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…