Annons

Annons

6 oväntade saker du kan använda en klädroller till

Klädroller, roller och klädvårdsrulle - kärt barn har många namn. Här tipsar om oväntade tillfällen då du kan använda en klädroller.

klädroller

1. Städa väskan
Smulor, ludd och smuts har en irriterande förmåga att alltid samlas på insidan eller bottnen av handväskan. Det som inte försvinner när du vänder upp och ner på väskan kan du enkelt få bort med en roller.

Annons

2. Dammtorka lampskärmar
Lampskärmar är riktigt svåra att städa och inget du precis kan kasta i tvättmaskinen. Även om en dammsugare kan vara till hjälp är det mycket smidigare att rengöra skärmarna med en roller.

Gilla Året Runt på Facebook

LÄS OCKSÅ: 12 vanliga tvättmissar som förstör våra kläder

3. Fräscha upp gardiner
Få bort damm, smuts och trådar från gardiner och draperier med hjälp av klädrollern. Dra några tag och på ett kick blir de som nya! Du kan också använda rollern på svårstädade persienner.

4. Få bort djurhår
Har du en hund eller katt som gärna hoppar upp i soffan, sängen eller på bilsätet? Då vet du säkert hur mycket päls som också fastnar där. Fixa rent med en roller så håller sig tyget och sängkläderna alltid fräscha.

5. Samla upp krossat glas
Det kan vara svårt att få upp allt glassplitter med en sopborste. Har du ingen dammsugare till hands kan en roller vara räddningen. Dra den över golvet och låt skärvorna fastna i klistret.

LÄS OCKSÅ: Sitter dina dricksglas ihop? Så fpr du isär dem

6. Städa upp efter granen
Brukar granen fälla mycket barr under julen? Ligger det även lite glitter här och där? Använd en klädroller för att rensa upp på julgransmattan eller golvet så ser rummet genast nystädat ut.

Källa: Shefinds.com
Av Margaretha Malmgren/Allas
Foto AOP-IBL


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…