Annons

Annons

7 smarta sätt att använda udda strumpor

Varför försvinner en alltid en strumpa? Nu kan du sluta leta. Här tipsar vi vad du kan göra med udda strumpor.

Varför försvinner en strumpa

Att hitta den mystiskt försvunna strumpan kan kännas lika ouppnåeligt som jakten på den heliga graalen. Lägg din tid på bättre saker än att vara på ändlös jakt efter strumpor och använd den udda kompisen istället!

Här är 7 riktigt bra grejer du kan ha udda strumpor till!

1. Använd som dammtrasa!

Att använda en gammal strumpa som dammtrasa är riktigt effektivt. Dessutom blir det mycket enklare att komma åt på svåråtkomliga ställen, som till exempel mellan persienner, när du har finmotoriken på plats med fingrarna inuti tyget.

Annons
Gilla Året Runt på Facebook

LÄS OCKSÅ: Höstens bästa städtrix

2. Gör egna torkbollar

Varför slösa pengar på dyra torkbollar när du kan göra egna? Stoppa en tennisboll i en gammal strumpa och stoppa in i torktumlaren med kläderna. Voilá, mjukare och mindre skrynkliga kläder som dessutom blir torra snabbare!

3. Gör doftpåsar

Lavendelpåsar i all ära, men hur viktigt är det att doftpåsarna i byrålådan är snygga, egentligen? Stoppa lite torkade blommor i en gammal strumpa och knyt ihop toppen. Luktar minst lika gott men kostar inte i närheten så mycket.

4. Torka av whiteboarden

Har du också en whiteboard hemma i köket? Då vet du hur frustrerande det är att torka av den med papper eller disktrasa som mest drar omkring färgen. Här kommer den udda strumpan verkligen till undsättning – trä den över handen och torka av – resultatet blir perfekt och helt kladdfritt!

5. Gör fuktighetskrämen ännu effektivare

Får du torra händer och fötter under vintern? Smörj in dig ordentligt med en fuktighetsgivande kräm innan du går och lägger dig och trä strumpor på händer och fötter. Den extra värmen gör att krämen verkar extra bra!

LÄS OCKSÅ: 12 vanliga tvättmissar som förstör våra kläder

6. Gör handdockor!

Alla älskar roliga handdockor! Underhåll barn och barnbarn, och dig själv, med dessa klassiska leksaker. Bara fantasin sätter gränserna och det är extra uppskattat i en tid som annars domineras av smarta telefoner och läsplattor…

7. Våga vara annorlunda!

Den 21 mars varje år är det Internationella Downs Syndrom-dagen vilket uppmärksammas genom att många bär olika strumpor för att markera att olika är bra. Våga vara annorlunda årets alla dagar – trots allt är det inget brott att ha olika strumpor.

Läs mer om syskonen som kom på idén: Syskonkärlek bakom ”rocka sockorna”-initiativ

Text: Malin Perlheden/Allers
Källa: Cleanmyspace
Foto: IBL

Läs också: Oväntade fördelar med att sova med strumporna på


Kommentera

 

 Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…