Annons

Annons

7 tips när du får en klapp du inte vill ha

Ibland får man julklappar man inte riktigt blir glad för. Det kan handla om boken du redan läst, den tredje elektriska tandborsten, eller glassmaskinen du vet att du aldrig kommer att använda. Vad göra? Här är tipsen.

julklappar
Hur gör man när man får en julklapp man ogärna vill ha? Enligt Magdalena Ribbing som är författare, journalist och folkvettsexpert, är det otroligt viktigt att tacka för en julklappen. Vare sig den är lyckad eller inte. Det är viktigt att uppskatta att man har fått något, då är det många som inte får något alls. Det är inte själva julklappen som räknas utan minnet och omtanken. Det är det som ofta glöms bort, menar hon.

Annons
Gilla Året Runt på Facebook

Känns julklappen totalt fel, är det okej att säga det men bara du gör det på ett fint sätt, det är tråkigt att såra någon. Vad kan man göra med julklappen då?

1. Prydnadssaker, till hushållet är svåra att byta ut. Tacka och se glad ut, en vit lögn är helt på sin plats här.

2. En parfym med doft som är rena katastrofen. Fråga den som gav dig presenten om du tycker att den doftar gott kan du dra till med en vit lögn och svara att du är ganska förkyld och får återkomma när du tillfrisknat. En parfym brukar man få byta om förpackningen är obruten.

3. En gäst har målat en tavla, den passar inte i ditt hem. Sätt upp den några dagar och ta ner den efter att gästen gått.

4. Du har fått ett smycke vars modell eller utseende du tyvärr inte uppskattar. Tacka ta emot och använd smycket när du är tillsammans med den som gett dig presenten.

5. En bok du läst kan du alltid byta. Förklara skälet och fråga om det finns ett kvitto. Vill du inte berätta att du redan läst boken och be om kvittot brukar det gå bra att byta boken ändå förutsatt att den är i fint oläst skick.

6. Om du får kläder och de är i fel storlek bör du vara ärlig och fråga efter kvittot så att du kan byta.

7. Du kan ge den oönskade julklappen vidare till någon annan som du tycker skulle behöva den men tänk på att du gör det långt utanför givarens bekantskapskrets. Att sälja sin julklapp på Blocket eller annan köpsajt är riskabelt och otrevligt med tanke på att givaren kan se annonsen. Tänk på det.

Källa: vett-och-etikett.com, viaconto.se

Av Katarina Markiewicz
Foto AOP-IBL

I vår webbshop hittar du fina presenter. Titta in i butiken >>


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…