Annons

Annons

7 tips till en bh som sitter perfekt!

För trång eller för sladdrig, bh-band som hasar ner eller skär in i ryggen? Det är inte roligt att gå omkring med en bh som inte sitter perfekt. Vi hjälper dig att hitta rätt i bh-djungeln

 

 

Det är inte alltid lätt att hitta rätt bh storlek.

Det är inte alltid lätt att hitta rätt bh storlek.

Ju äldre vi blir ju viktigare blir det att hitta rätt bh. Brösten blir tyngre och tappar sin spänst. Men med den perfekta bh:n syns det knappt utanpå. Men det är inte alltid lätt att hitta den. Här kommer 7 smarta tips.

Tänk på det här när du väljer bh:

  1. När du mäter din omkrets, utgå inte från den siffra du landar på, utan gå ner fem till tio centimeter för att hitta din storlek.
  2. Knäpp behån i yttersta haken. Vartefter den slits kan du sedan flytta in haken steg för steg så att behån sitter bra under hela dess livslängd.
  3. Axelbanden ska sitta ganska löst eftersom deras jobb endast består av att hålla ihop fram- och bakstycke och inte att lyfta (det är det den tajta omkretsen ska göra).
  4. Kupan ska ligga om hela bröstet. Se till att den smiter åt där bröstet slutar på sidan av kroppen (skaver bygeln på sidan av bröstet är kupan för liten) och att byglarna i mitten av behån möter bröstbenet. Tippar de utåt betyder även det att kupan är för liten.
  5. Tyget på kupan ska smita åt men inte trycka till så mycket att bröstet bubblar över. Behån ska dela på brösten så att varje bröst har sin kupa.
  6. Variera mellan olika behåar. Har du bara en som du använder och tvättar ofta är dess krafter slut på ett halvår. Roterar du mellan flera kan de utan problem hålla i ett och ett halvt till två år.
  7. Tvätta dem för hand, använd absolut inte sköljmedel (det kan få behån att tappa formen) och torktumla inte.

källa: elle.se

Annons

LÄS OCKSÅ
Trolla bort extrakilona: Så klär du dig smalare!

Liten behåskola – så hittar du rätt behå

 


Kommentera

Vinn 10 000 kronor till valfri resa – TÄVLA HÄR

 Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…