Annons

Annons

8 bästa tipsen som får fart på kärlekslivet i sommar!

Sol, semester och en möjlighet att odla sin vuxna relation. Samtidigt infinner sig lust sällan på beställning. Så här får du fart på kärlekslivet under ledigheten!

LÄS MER: 8 steg till bättre kärleksliv

Det kan ta tid att varva ner från vardagen och få fart på kärleksglöden. Men det finns knep för att få fart under sommarmånaderna.
– Det är ganska vanligt att känna förväntningar på att man ska ”få till det” under ledigheter, något som kan leda till att det blir lite stelt och spänt i relationen, säger Charlotte Cronquist, författare samt coach inom relationer och sexualitet.
Att stressa fram något, är inte lösningen. Nyckeln till ett blomstrande kärleksliv är istället att varva ner i god tid inför semestern, och kommunikation. Att man kan prata med varandra om sina önskemål kring beröring och intimitet, enligt Charlotte Cronquist.
– Många problem kring sex och lust beror på brist på kommunikation. Något som bäddar för mindre bra sexuella möten, förklarar hon.
I ett bra samtal kring sitt samliv, ligger fokus på vad man själv önskar för något. Vad den andre eventuellt gör för fel, blir oftast inte så bra. Eller att utbrista, ”nej fy”, om partnern önskar sig något man själv inte känner sig bekväm med, råder Charlotte Cronquist.
– Det handlar främst om att visa att man är nyfiken på den andres tankar. Man behöver inte förverkliga det man pratar om, om man inte vill.
Charlotte Cronquist tänker att vi behöver prioritera den vuxna relationen mer. Vårda den bättre. Avsätta tid för varandra. Välja varandra istället för internet eller tevesoffan på kvällen. Strunta i disken efter maten till förmån för ett kärleksmöte t ex.

Annons

Av Mia Coull Foto IBL-AOL

LÄS MER:
Få fart på kärlekslivet

Sjukgymnastik ger bättre sexliv

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…