Annons

Annons

8 efterrätter vi (nästan) hade glömt

Minns du de här desserterna? Är det dags för en favorit i repris eller är det efterrätterna vi helst vill glömma. Döm själv!

Bild: systrarnasbakblogg.blogspot.se

Bild: systrarnasbakblogg.blogspot.se

1. Godisgurkan

Perfekt gå bort-present eller till dig själv om du är sötsugen efter dessert. Dessutom nyttig. Gurkans fibrer väger upp för chokladlinserna eller annat favoritgodis som du bottnar krukan med. Glöm inte att sätta geléhallon på tandpetarna.

Annons

 

Bild: louisesmadblog.dk

Bild: louisesmadblog.dk

2. Banana split

Banan, chokladglass, vaniljglass, vispgrädde, chokladsås och hackade nötter. Enkel att göra men ändå lyxig. Med känsla av åttiotal. Det finns inget som går upp mot Banana split. Livsnjutaren vill ha det som mellanål varje dag!

 

Bild: malinkalin.blogg.se

Bild: malinkalin.blogg.se

3. Chokladbollsdeg

Vi är vana att se degen till chokladbollarna betydligt vackrare än så här. Fint rullad i små bollar med kokos eller strössel runt om. Men godast är ju egentligen att slänga ihop ingredienserna och äta direkt ur bunken? Smet till sockerkaka funkar också.

 

Bild: rtp.blogg.se

Bild: rtp.blogg.se

4. Cornflakestoppar

Smör, socker, sirap och kakao. Och så cornflakes på det. Går supersnabbt att få ihop och är supergott! Kör en nostalgitripp och gör dessa godbitar som du kanske inte ätit sedan du var barn.

 

Bild: kjerstismatochprat.blogspot.se

Bild: kjerstismatochprat.blogspot.se

5. Mintpäron

Päronhalvor med After Eight i ugn är fortfarande en högaktuell dessert. Helt enkelt toppen bland klassiker. Toppa med vaniljglass och mandelspån om du vill. Enkelt och supergott!

 

Bild: sv.wikipedia.org

Bild: sv.wikipedia.org

6. Nyponsoppa med biskvier

Minns hur glad du blev som barn när du fick nyponsoppa och mandelbiskvier till mellanmål och kanske är det en vana du tagit med dig in i vuxenlivet. Äter du biskvierna medan de fortfarande är hårda eller väntar du tills de mjuknar?

 

Bild: slitnasvenskar-blogg-se

Bild: slitnasvenskar-blogg-se

7. Konserverad frukt med grädde

En gång i tiden var det lyx med konserverad persikor eller cocktailbär serverade med grädde. Och det är underskattat. Tänk vad snabbt det går att få fram på bordet om du får oväntat besök!

 

Bild: husie.scout.se

Bild: husie.scout.se

8. Grillad banan med choklad

Perfekt scoutmat eller för alla vilda själar som är sötsugna. Perfekt att göra över öppen eld men funkar även hemma. Snitta en banan på längden, fyll den med choklad eller marshmallows och vänta på att det hela ska bli mjukt och gott. Ät direkt med sked

Text: Malin Perlheden/Allers


Kommentera

 

 Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…