Annons

Annons

8 praktiska tips för ett lyckat byte!

Ska du byta bostad under semestern? Här är åtta nyttiga tips för ett lyckat byte.

Husbyte

LÄS OCKSÅ: Ann och Johnny bor gratis på semestern

1. Gör en säljande beskrivning
En attraktiv annons med många bilder och bra information väcker större intresse. Ta även bilder på eventuell trädgård och trevliga platser i närområdet.

Annons

2. Var personlig
Gör inga massmejl, när du sänder ut förfrågningar om eventuellt byte. Formulera en personlig förfrågan och lägg till en kort men säljande beskrivning av vad du själv har att erbjuda.

Gilla Året Runt på Facebook

3. Teckna ett avtal
När du har hittat någon att byta med, skriv ett kontrakt för vad som gäller, så snart som möjligt. Mallar brukar finnas på hembytarsajterna.

4. Få koll på varandra
Prata live med varandra, i god tid före bytet. Använd gärna Skype, så att ni kan se varandra. Det ökar tryggheten.

5. Städa och rensa
Dammsug, städa ur kylen och se till att det är fräscht i kök och badrum, innan ni lämnar ert hem. Gör plats för gästernas kläder i garderober och byrålådor. Lägg fram lakan och handdukar.

6. Lämna lite mat
Lämna lite basvaror i kylen, typ frukt, bröd och pålägg. Det är också trevligt med en välkomstpresent, till exempel en flaska vin och kanske ritblock och kritor om ni byter med en barnfamilj.

7. Gör en guide
Samla information, som dina gäster kan ha nytta av, i en pärm. Det kan vara alltifrån tips på utflyktsmål till instruktioner rörande disk- och tvättmaskin. Du kan till exempel tipsa om den bästa bagaren i närheten, finaste stranden och så vidare.

8. Ordna en värd
Lämna gärna husnycklarna till en kompis eller granne, som möter gästerna när de kommer. Det är praktiskt och ger dig också indirekt möjlighet att få lite koll på besökarna, så att du känner dig lugn.

Av Irmi Persson 

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…