Annons

Annons

8 saker vi hatar med provrummet

Speglar som inte lämnar NÅGOT åt fantasin, trånga bås och ljussättning som framhäver minsta lilla skavank är bara början!

Att handla kläder är ett nöje många av oss gärna ägnar oss åt, men även om man inte är shoppingglad är det nödvändigt att byta ut plaggen med jämna mellanrum. För de allra flesta av oss är shoppingen också förknippad med ett viss mått av vånda; för visst är det skrämmande hur den sen snygga blusen, fräcka kjolen eller vackra kavajen kan förvandlas från klädsamma plagg till rena mardrömmen så snart du får dem på dig? Det är dock sällan plaggen i sig som det är något fel på.

Annons

Här är åtta situationer som alla som någon gång varit i ett provrum garanterat känner igen sig i!

1. Det finns inte tillräckligt många!

Ok, även om vi drar oss från att gå in där så undrar vi ändå varför det aldrig tycks finnas tillräckligt många provrum i affären? Kön ringlar sig och där står man och väntar med famnen full av plagg. Och ja, visst har vi som alla andra plockat på oss extra många eftersom vi vill prova så många som möjligt när det väl blir vår tur!

2.  Ljuset…

Vi förstå helt enkelt inte det här med ljussättningen av provrum! Det ska vara varmt, mjukt ljus och dämpad belysning som förskönar. Inte vita strålkastare och reflexer i spegeln som får ens vita lekamen att dra mot blått!

3. Spegeln!

Ett hett tips till alla med klädbutiker: Ni säljer inte på oss baddräkten med åtta speglar i alla vinklar! Ett bra provrum har EN helfigursspegel (gärna en sådan som manipulerar lite på bredden…)

4. Den övernitiska expediten

Det här har vi varit med om alltför många gånger. Vi har provat plaggen och konstaterat: K-A-T-A-S-T-R-O-F! Och just när vi har börjat dra klänningen över huvudet dyker en expedit, utan förvarning, upp och sliter upp dörren på vid gavel: HUR GÅR DET?!

5. Den slappa expediten

Känns det här igen? Du står äntligen i provhytten efter en kvart i kö och har krängt av dig fem lager – plagget sitter förvånansvärt bra och du överväger till och med att slå till, men kanske prova en annan storlek. Du hintar till expediten utanför som svarar: Vet inte om det finns, du får själv kolla ute i butiken…

6. Avsaknad av krokar

Man kan ju tycka att  butiker som ändå investerat i dyra skarpa lampor och speglar från helvetet hade kunnat passa på att sätta några krokar på väggen så att man slapp att lägga sina ljusa kläder på golvet…

7. Valet av dörrar

Alla vi som är korta undrar VARFÖR saloondörrar verkar vara ett så populärt dörrval till provrum?! Dörrens underkant går vid naveln och vi känner oss minst sagt exponerade.

8. Shoppingväninnorna

Vi har alla stött på dem; väninnorna som går in i provrummet tillsammans och turas om att hämta nya plagg till sig själva, och varandra, och ockuperar hytten i en evighet…

Text: Allers red
Bild: Shutterstock


Kommentera

 

 Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…