Annons

Annons

8 sätt att pynta med hyacint

Dags för söta arrangemang med hyacintlökar! Här får du tips och inspiration till lättgjorda dekorationer för både fönsterbrädan och glöggbordet.

LÄS OCKSÅ: 5 snabba tips om hyacinter

hyacinter på fat

BLANDA FÄRGER PÅ ETT FAT
Det är fint att blanda olika färger på hyacinter och ställa på ett fat. Packa ihop lökarna tätt så de stödjer varandra. Klä med mossa runt om som du trycker till lite, så får lökarna extra stadga. Mosstäckta lökar klarar sig fint om du sprejar mossan med vatten någon gång i veckan.
Den mesta näringen finns i löken.

Annons

hyacinter i mossa

PAKETERA MED MYSIG MOSSA
Multifloran med en stor lök som delats i flera delar har blivit inslagen med grönmossa. Tips! Den lite större hyacinten multiflora har flera små lökar som ger fler stjälkar. De är dock lite tunnare i stjälkarna men lika fina. Grönmossa har virats fast med silvertråd för att fastna. Täck hela jordklumpen med bitar av grönmossa. Ställ på fat och spreja på mossan. Efter någon vecka kommer hyacinten visa att färg.

Gilla Året Runt på Facebook

hyacint på bricka

GRUPPERA PÅ EN BRICKA
Fyll hyacintvaser och stadiga glas med lökar och ställ på en bricka. Du sköljer först lökarna, pilla sedan försiktigt bort jorden mellan rötterna och skölj dem. Fyll sedan på vatten så rötterna når ner, men utan att själva löken står i vatten.

hyacint i kopparkruka

KOMBINERA I KOPPARBYTTAN
En kopparbytta med patina ger en härlig gammaldags känsla. Rosa hyacinter blir söta tillsammans med rödtonade dekorationer som rödbladig begonia, små malusäpplen på kvist och ett tovat band.

Hyacinter

FYLL EN GLASBURK
Ta bort plastkrukan och ställ ner hyacintlökar i en glasvas. Ett fint band runt vasen gör det till en fin julpresent. Täck med lite grönmossa runt kanterna. Det är också fint att se jorden och alla rötter.

Hyacinter

STICK NER BLOMSTÖD AV KANEL
Långa kanelstänger finns i välsorterade blomsterbutiker och blir fina som stöd till hyacinten när stjälken börjar växa och blommorna lätt blir lite tunga. En liten planta av plättar i luften hänger dekorativt över krukkanten. Tänk på att den behöver mer vatten än hyacinten.

Text: Maria Arnedotter Styling: Malin Hidesäter Foto: Anna Skoog

LÄS OCKSÅ: 5 snabba tips om hyacinter

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…