Annons

Annons

Abba har spelat in ny musik – för första gången på 35 år

Svenska supergruppen Abba har spelat in ny musik – för första gången på 35 år. Det uppger bandet i ett meddelande på sin hemsida. "Vi må ha blivit äldre, men sången är ny. Och det känns bra", skriver de.

Abba 1977.

Abba 1977. Bild: IBL Bildbyrå

Benny Andersson, Björn Ulvaeus, Anni-Frid Lyngstad och Agnetha Fältskog har återförenats och spelat in ny musik, enligt ett pressmeddelande på bandets hemsida.

I meddelandet beskriver de hur det gick till när de fyra gick in i studion.

Annons

”Vi kände alla fyra att det, efter 35 år, kunde vara roligt att tillsammans gå in i inspelningsstudion igen. Så det gjorde vi. Och det var som om tiden stått stilla och vi bara hade varit i väg på en kort semester”, skriver de fyra Abborna i sitt uttalande.

Abba har spelat in två nya låtar

Gruppen, som under sin storhetstid sålde 400 miljoner skivor, har nu spelat in två nya låtar. Den ena, ”I Still Have Faith In You”, ska framföras av Abbas digitala versioner av sig själva – alltså i form av hologram eller avatarer – i december. Den nya låten kommer att framföras i en tv-special som producerats av tv-kanalerna NBC och BBC.

Så här skriver Abba på sin hemsida. Bild: Skärmdump/abbasite.com

I det korta meddelandet på hemsidan verkar de fyra Abborna uppriktigt glada över att ha återförenats, om än tillfälligt.

”Vi må ha blivit äldre, men sången är ny. Och det känns bra”, skriver de.

Läs också: Abba – så lever medlemmarna i dag

Gick skilda vägar 1983

Abba bildades 1972 och blev ett av världens absolut största band. Under drygt tio år turnerade de världen över och spelade hits som ”Mamma Mia”, ”Lay all your love on me”, ”SOS”, Dancing Queen”, ”Waterloo” och ”Gimme gimme gimme” för att nämna några.

1983 gick gruppen skilda vägar. Benny Andersson och Björn Ulvaeus fortsatte att göra musik tillsammans, men med annan inriktning. Tillsammans med Tim Rice skapade de forna popkungarna musikalen ”Chess” som på ett tydligt sätt visade att de långtifrån tappat känslan.

Efter Abbas nedläggning är det framför allt Björn Ulvaeus och Benny Andersson som synts i intervjuer och offentliga sammanhang. Anni Frid Lyngstad och Agnetha Fältskog har hållit sig på längre avstånd från offentligheten.

Text: Minna Wallén-Widung

Läs också:
Björn Ulvaeus om sin bakgrund: ”Jag lever med en inre konflikt”


Kommentera

 

 Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…