Annons

Lättlagad smördegspaj med sparris

Vårpaj med en frasig smördegsbotten. Använd den kylda degen och inte den frysta så blir resultatet riktigt bra. Välj en lagrad ost, det ger bättre smak.

Året Runt

Smördegspaj med sparris

4 personer:
500 g grön sparris
3 ägg
3 dl matlagningsgrädde
1/2 pressad citron
1/2 tsk salt
150 g riven ost, t ex Västerbottensost
1 kyld smördeg
Garnering:
kryddgrönt, t ex persilja

Annons

Sätt ugnen på 225 grader.
Lägg smördegsarket i en smord ugnsform, täck ända upp på kanterna. Låt vila i kylen i 20 minuter. Ansa sparrisen och bryt av den nedre delen. Koka i lättsaltat vatten i 2 minuter. Dela stjälkarna i 2 cm stora snedställda bitar.
Vispa samman grädde, citron, salt och ägg. Placera den rivna osten på pajskalets botten. Strö över sparrisbitarna och häll över stanningen.
Grädda i nedre delen av ugn en i 40 minuter, tills smördegen är frasig och fin.

Recept: Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

Prova också:

Sparrispaj med lagrad ost

Smarrig sparrispaj med parmesen

Grönsaksfrittata med sparris

 


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

 

 




Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…