Annons

Annons

Ädelostcheesecake med kräftstjärtar

Bjud på en läcker ädelostcheesecake med kräftstjärtar och dill. Perfekt som tillbehör till skaldjur eller på en buffé!

Ädelostcheesecake med kräftstjärtar

Ädelostcheesecake med kräftstjärtar

8 bufféportioner
75 g smör
200 g kavring

Fyllning:
200 g ädelost
3 dl vispgrädde
3 ägg

Garnering:
150 g frysta kräftstjärtar, tinade
1 rödlök, finstrimlad
3 msk hackad dill

Annons

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Smält smöret. Mixa kavringen. Blanda kavring och smör. Tryck ut blandningen i en pajform med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
3. Fyllning: Mixa ädelosten med lite av grädden till en slät kräm. Vispa ner resten av grädden samt äggen.
4. Smöra kanten på formen och häll i smeten. Grädda, 35–40 minuter.
5. Vid servering: Garnera med kräft- stjärtar blandade med lök och dill.

Gilla Året Runt på Facebook

Recept: Janet Gustavsson
Foto: Erik Karlsson

Prova också:

Laxtårta med räkor och pepparrot

Läckraste skaldjursbuffén med räkor, krabba och musslor

Frasiga minipajer av smördeg med räkor


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


 

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…