Annons

Annons

Agnes, 45: Mina barns bonusmamma är inte snäll

Den elaka styvmoderna

Dottern tycker inte om sin styvmamma, eftersom hon inte är snäll.

Agnes och hennes exman har barnen varannan vecka. Nu vill de inte längre bo hos sin pappa då hans nya fru är så elak mot dem.
Jag är en frånskild kvinna med tre barn 7, 9 och 13 år. Jag och min exman har delad vårdnad och barnen bor hos oss varannan vecka. Efter skilsmässan fungerade allt jättebra. Jag och min exman har alltid kommit bra överens och vi bestämde oss för att fortsätta samarbeta och hjälpa och ställa upp för varandra. Så länge vi var singlar fungerade allt jättebra. Men så träffade min exman en ny kvinna som också är frånskild med två tonårsbarn. Nu bor de ihop och mina barn är där varannan vecka.
Nu har jag märkt att mina barns bonusmamma inte är snäll mot dem. Det har jag förstått då mina barn har berättat hur de har det under sina pappaveckor. Vad jag förstår så gör hon stor skillnad mellan sina egna barn och mina. Hon ger dem skulden om något går sönder eller om bråk uppstår. Hon gapar och skriker på dem och visar tydligt att hon inte tycker om dem. Det är vad mina barn har berättat och nu vill de inte längre vara hos sin pappa. De känner sig inte välkomna där och vantrivs.
Helst skulle jag vilja låta dem slippa åka dit men vi har delad vårdnad så jag måste ju se till att de kommer iväg. Jag har alltid litat på min exman och vet att han vill våra barns bästa, men nu undrar jag om han klarar att stå emot sin nya sambo och om han egentligen ser vad som pågår. Det verkar inte så.
Det här är något som oroar mig jättemycket och gör att jag går runt med malande oroskänslor i kroppen när mina barn är hos min exman. Jag blir arg och ledsen över att hon inte är snäll mot mina barn. Jag är rädd att de inte har det bra. Kan det vara så att min man inte ser vad som pågår? Jag har inte velat lägga mig i för jag vill att jag och mitt ex ska ha en fortsatt bra relation. Men jag kan ju inte stå bredvid och se på när mina barn inte har det bra.
Agnes

Annons

Det är din mans ansvar att skydda era barn

Marcus Edstam, terapeut och socionom, Sankt Lukas, Göteborg

Marcus Edstam, terapeut och socionom, Sankt Lukas, GöteborgMarcus Edstam, terapeut:Marcus Edstam, terapeut och socionom:

Marcus Edstam, terapeut och socionom:
Det här är en komplicerad situation med många inblandade. Den här typen av problem är vanliga i styvfamiljer och faktum är att skilsmässor förekommer oftare i styvfamiljer. Självklart ska du ta dina barn på allvar men att inte låta dem bo hos sin pappa kan ställa till problem för dig. Du måste prata med din exman, annars kan det bli pannkaka av alltihop. Det här en sak som du och han gemensamt måste ta tag i och inte låta barnen bestämma. Jag tycker också att du ska skaffa dig en bredare bild av vad som sker. Kanske är det så att din exmans sambo har ett annat sätt att kommunicera på. Är det dock som barnen säger så är det också din mans ansvar att skydda sina barn. Kanske kan det vara så att han väljer att inte se hur hon behandlar barnen. Du har tagit ditt ansvar genom att ta dina barn på allvar och att sedan prata med deras pappa. Förhoppningsvis bidrar detta till att förbättra situationen för er alla.
Marcus Edstam

Foto: Shutterstock

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…